Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2007-03-14

Svensk Internetrekrytering - En ny svensk uppstickare

Goda utsikter präglar Svensk Internetrekrytering med kraftig tillväxt - Kurstrenden är positiv med chans till nytt utbrott.

(Svensk Internetrekrytering – 32,50 kr)
Svensk Internetrekrytering AB är ett snabbväxande företag inom onlinerekrytering. Företaget erbjuder egenutvecklade jobbsajter till arbetsgivare som söker ny personal snabbt och kostnadseffektivt. Bolaget har på kort tid etablerat 25 jobbsajter inom Sverige, Norge, Finland och Danmark. Branschen som helhet är bara 10 år gammal och befinner sig under en stark tillväxt där uppsidan för bolaget ser mycket lovande ut.

Enligt undersökningar av Gallup så letar 3 av 4 svenskar i första hand jobb på Internet, men svenska arbetsgivare spenderar hela 80 procent av sin platsannonsbudget på tryckmedia. I USA är utvecklingen betydligt längre fram - där investerar företagen minst 50 procent av annonsbudgeten online. I Sverige är samma siffra endast 20 procent.

Av att döma ifrån marknadstrenden så kommer svensk internetrekrytering att gynnas av stark tillväxt – en fingervisning är helåret 2006 där omsättningen ökade med 160 procent ifrån 26 miljoner till 67,5 miljoner kronor. Rörelseresultatet steg med 151 procent, och vinst per aktie med 140 procent till 0,98 kronor per aktie (0,41). Bolaget har även annonserat finansiella mål fram till år 2010 med en omsättning på 500 miljoner kr. Det skulle innebära att omsättningen växer i genomsnitt cirka 94 procent per år.

Vidare är målet att bibehålla sin rörelsemarginal på 40 procent samt en generös utdelningspolicy på 70 procent av vinsten, förutsatt att expansionstakten inte kräver mer kapital. En fundamental värdering tyder att bolaget är relativt lågt värderat till sin årliga tillväxt. Under år 2007 väntas vinst per aktie bli cirka 1,58 kr vilket motsvarar ett framtida P/E tal på 20. Räknat fram till år 2010 utifrån de finansiella målen (samt dagens kurs) och P/E talet blir knappt 5.

I anslutning till en god fundamental utveckling så har aktiekursens korta historik varit inom en stigande trend. I diagram ett ser vi tidsperspektivet ur 30 minuter där kursen har pendlat inom ett konsolideringsintervall på cirka 34 kronor och 28,5 kronor. Den nuvarande trenden är en typisk rörelse efter stora uppgångar på kort tid - kursen bör ta sig över motståndet vid 34 kronor innan en köpsignal kan bli aktuellt. Hur kursen pendlar mellan 34 och 32 kronor kan bli avgörande i tajmingen. Ett svagt säljtryck samt ett lyckat stöd vid 32 kr skulle uppfattas som en positiv indikation med chans till utbrott ovanför 34 kr. En beräknad målkurs utifrån konsolideringsintervallet (30 min) är cirka 39 – 40 kronor.

Diagram 1 - klicka på länken nedan för att se diagrammet 

http://old.aktiespararna.se/pagedir/10983/svenskinternetrekryterig1_stor.gif

I diagram två har vi zoomat ut tidsperspektivet på daglig basis. Vi kan se att köparna dominerar trenden med högre bottennivåer följt av högre toppar. Vidare har kurstrenden även skapat en positiv fortsättningsformation som ofta tyder på högre uppsida när kursen bryter den fallande trendlinjen – i detta fall är det mindre riskfyllt med att invänta tills kursen når över 34 kronor. 

Diagram 2 - klicka på länken nedan för att se diagrammet

http://old.aktiespararna.se/pagedir/10983/svenskinternetrekryterig2_stor.gif

 

Bransch: Tjänster
Börsvärde: 650 miljoner kr
Börslista: Smallcap
Antal aktier: 20 miljoner
12 månaders rullande P/e: 33
12 månaders rullande vinst/aktie: 0.98 Kr
Köpnivå: 34 kr
Målkursnivå: 39 - 40 kr
Stoppnivå: 31,90 kr
Vinst / förlust kvot: 3,52
Tid: 3 – 5 månader.

Boris Simonder, CMT
Licensierad Teknisk Analytiker

Ur: Nyhetsbrevet v. 11, 2007      

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.