Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2011-12-12

Nordea: ”MTG:s tillväxtmarknadsenheter är gratis”

Nordea anser att MTG: s nuvarande värdering fortfarande lider av investerarnas kortsiktiga EBIT-fokus på tillväxtmarknaderna. En mer långsiktig syn på tillväxtmarknaderna gör att EBIT-potentialen skulle lägga till knappt 100 kronor till den nuvarande aktiekursen. Nordea höjer riktkursen för MTG till 375 kronor från tidigare 350 kronor och upprepar rekommendationen köp.

Det framgår av en analys på måndagen.

”Vi tror att MTG kommer att fortsätta att investera på sina tillväxtmarknader i både betal-TV och gratis-TV”, skriver Nordea.

Givet svaga annonsmarknadsutsikter för 2012 och den pågående marginalpressen från tillväxtarbetet i Ukraina och Ryssland, samt förluster i Bulgarien, prognostiserar Nordea ett totalt EBIT-bidrag om 138 miljoner kronor från gratis-TV och betal-TV i tillväxtmarknaderna. Inom tre till fyra år, tror Nordea att dessa enheter kan generera EBIT om 550-600 miljoner kronor.

Nordea tror att MTG: s nordiska gratis-TV och betal-TV kommer att generera en netto vinst på omkring 1,4 miljarder kronor. Tillämpas ett P/E-tal på 12,5 på detta blir det 255 kronor per aktie. Nuvärdet av MTG:s CTC innehav är 59 kronor per aktie.

”Detta innebär att värdet av MTG:s kvarvarande enheter uppgår för närvarande till noll”, skriver Nordea.

Nordea ser det som osannolikt att Telenor ska sälja Canal Digital till MTG, vilket skulle göra att MTG har en nettokassa under 2012.

”En stark finansiell plattform, stabila nordiska resultat, låg CTC-värdering och oreflekterade värden i tillväxtmarknader enheter ge utrymme för multipelexpansion”, skriver Nordea.

Källa: Nordea

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.