Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2012-08-20

Låg värdering i New Wave

New Wave kommer att rapportera för Q2 2012 på onsdag den 22 augusti. SEB Enskilda behåller sin Q2 2012 EPS uppskattning, vilket är ungefär 6 procent under konsensus.

Det framgår av en analys daterad den 20 augusti.

Vid SEB Enskildas TMC seminarium den 19 juni, sade finanschef Lars Jönsson att profilmarknaden i allmänhet varit långsam och volatil från vecka till vecka.

”Med tanke på den allt mer dåliga europeiska makroekonomiska situationen under sommaren, ser vi inte några särskilda skäl till att den här bilden skulle ha förändrats till det bättre”, skriver SEB Enskilda.

Främst på grund av estimatsänkningar för kärnverksamheten i affärsområde Profil (41 procent av försäljningen) - som också har de högsta marginalerna i gruppen – har SEB Enskilda sänkt sina EPS uppskattningar med 13 procent för 2012, 11 procent för 2013 och 8 procent för 2014. SEB Enskildas 2012 och 2013 uppskattningar är dock fortsatt 10-12 procent under konsensus.

Under de senaste 12 åren har sambandet mellan företagens resultat och New Waves organiska försäljningstillväxt varit ganska stark. Även om detta samband troligen kommer att tynga aktien på kort sikt tror SEB Enskilda att detta också skapar en möjlighet för investerare.

Med en 9.5x framåtblickande EV / EBIT multipel handlas aktien till en stor rabatt till sin 12-åriga genomsnitt om 12x, och 10-årslägsta i förhållande till den svenska marknadens genomsnittliga EV / EBIT multipel.

”För att reflektera våra EPS-sänkningar har vi minskat vårt riktpris från 40 kronor till 32,50 kronor (på vilken nivå aktien skulle handlas med en blivande EV / EBIT multipel om 12x). Förutom den 4,7 procentiga direktavkastningen, ser vi 26 procent tillväxtpotential i eget kapital härifrån”, skriver SEB Enskilda.

 

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.