Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2012-01-16

Börsveckan presenterar årets utdelningsportfölj

När Börsveckan återkommer efter helguppehållet har tidningen vaskat fram inte mindre än nio köprekommendationer som tillsammans utgör en utdelningsportfölj. Axfood, Connecta, Haldex, Lagercrantz, NCC, Nolato, Ratos, SJR och TeliaSonera får köpråd i det nya numret.

Axfood ses ofta som en mönsteraktie för direktavkastningsjägarna. Urstabil verksamhet med bra kassaflöden ger hög utdelningskapacitet.

Den som letar efter utdelningsaktier hamnar lätt i byggbranschen. Peab, Skanska och NCC ger höga utdelningar. Börsveckan tycker NCC känns bäst.

Med ebb i kassan ser det ut som om Ratos får gå till banken för att finansiera utdelningen. Det är lite kortsiktigt, men ger inte någon anledning till oro, anser tidningen.

Kombinationen av en måttfull värdering med chans till vinsttillväxt under ett konjunkturmässigt dystert 2012 gör att Nolato platsar i portföljen. De senaste årens stabila historik är också ett plus.

IT-konsulten Connecta har de senaste fyra åren placerat sig på toppen av utdelningslistan. 2012 är inget undantag. Bolaget väntas dela ut hela vinsten på 6,65 kronor per aktie för räkenskapsåret 2011, vilket motsvarar 8,4 procent i direktavkastning. Bolaget är skuldfritt och välskött, konstaterar tidningen.

Haldex framstår som en intressant chansning i en utdelningsportfölj med förvisso en hög rörelserisk men låg finansiell risk och en chans till hygglig kurspotential utöver den goda direktavkastningen.

Lagercrantz har en mycket konjunkturkänslig verksamhet, men Börsveckan anser ändå att aktien är intressant på grund av den låga värderingen och höga direktavkastningen.

SJR är Börsveckans favorit inom bemanning. Aktien har dock hittills inte utvecklats i den takt tidningen hoppats på, men det finns en rad faktorer som talar för att det kommer att vända så småningom.

TeliaSonera-aktien är inte något man hetsar upp sig över men en säker utdelning ligger i korten. Den ger också lite konjunkturstabilitet i en portfölj. Därför tar Börsveckan med den i utdelningsportföljen.

Börsveckan presenterar även aktierna i den korta modellportföljen som för tillfället består av Bilia, Biogaia, Betsson, SJR, Doro, Connecta och Volvo.

Källa: Börsveckan

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.