Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2013-03-25

Nya aktietips från Börsveckan

Börsveckan rekommenderar köp av Electra Gruppen, Net Entertainment och norska DNB i den senaste utgåvan. Tidningen rekommenderar avvakta för Addtech, Arcam och Danske Bank. Vidare lämnar Börsveckan sin aktieportfölj oförändrad denna vecka. 

Börsveckans toppcase den här veckan är Electra Gruppen som är en vinnare i en krisbransch. Äntligen börjar prispressen på hemelektronik avta för Electra som dessutom bärgat ett par fina ordrar inom sin logistikrörelse. Det är upplagt för vinstlyft i år, vilket kan ge aktien mer bränsle, bedömer tidningen. Värderingen är attaktiv med ett p/e-tal på 11,5 för 2013 och strax under 10 för 2014. Direktavkastningen är också höga 7,1 procent på aktuell kurs. Börsveckan anser att aktien har mer att ge på ett år sikt och rekommendationen är köp.     

Högre lönsamhet och lägre risk är en aptitlig kombination som fått DNB:s aktie att gå starkt på börsen i år. Det finns mer att hämta i den norska banken, bedömer Börsveckan. Banken har den lägsta värderingen bland de nordiska storbankerna samtidigt som intäkter och resultatet ökar. DNB har en fin trend på flera områden och är en spännande bankaktie, anser tidningen och rekommenderar köp.     

Danske Bank är den nordiska storbanken som sticker ut mest med en värdering långt under genomsnittet. Tror man på en normalisering av lönsamheten är det ett "kanoncase" men en återhämtning är långt i från självklar, anser Börsveckan. Tidningen bedömer att det är svårt att se att Danske kan nå en tillfredsställande lönsamhet än på flera år och att potentialen för positiva överraskningar är begränsad. Rådet blir neutralt.     

Börsen har fått upp ögonen för Net Entertainments lysande tillväxtutsikter och inteckar redan nu en stark tillväxt framöver. Bolaget levererar spelsystem som låter operatörer erbjuda nätkasinon till sina kunder. Börsveckan blir inte förvånade om Net Entertainment överträffar förväntningarna. Tidningen anser att värderingen på p/e 23 för 2013 och 17 för 2014 inte är för hög för ett fint tillväxtbolag och håller fast vid sitt köpråd för aktien.     

Industrigrossisten Addtech har inlett 2013 på ett övertygande sätt och den senaste rapporten visar på en stigande försäljning och vinst, drivet av förvärv. Tidningen ser ändå en lugnare kursresa framgent på grund av den höga värderingen. Börsveckan anser att dagens värdering är ganska rimlig givet bolagets konjunkturkänslighet. Tidningen sänker sitt råd från köp till avvakta och tar hem en vinst på 20 procent.     

Arcam är på väg att flytta framåt i värdekedjan vilket skapar utrymme för en fortsatt hög tillväxt. Dagens extremt höga värdering lämnar dock inget utrymme för besvikelser, anser Börsveckan. Förväntningarna på Arcam är skyhöga med ett p/e-tal på 70 för 2013, vilket möjligheten sjunker mot 40 nästa år. Ett bakslag kan får förödande konsekvenser för aktiekursen. Tidningens råd blir avvakta. 

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.