Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2013-11-19

Platzers mål om substansvärde 40 kronor 2017 fullt nåbart enligt VD

Fastighetsbolaget Platzer sätter i sitt noteringsprospekt upp som finansiellt mål att nå ett substansvärde på 40 kronor per aktie 2017. Substansvärdet ligger i dag på drygt 28 kronor per aktie.

Platzer ska också, som flertalet fastighetsbolag på börsen, lämna en god utdelning till aktieägarna. Målet är att dela ut 50 procent av förvaltningsresultatet efter skatt. 
 
"Vi har satt det målet för att vi tycker att det är viktigt att markera för marknaden och för oss själva att det är utveckling som måste till för det. Vi kan inte kassaflödesköra oss dit utan vi måste fortsätta jobba med fastighetsutveckling", säger vd P-G Persson till SIX News. 
 
Platzer har som mål att nå 20 procents avkastning på projekt, något som andra fastighetsbolag på börsen har lyckats väl med. 
 
"Vi har som mål att vi ska alltid ha 20 procents investeringsvinst i alla investeringar vi gör. Det går rent matematiskt att räkna sig fram till att om vi gör det, har vårt kassaflöde och betalar 50 procent av förvaltningsresultatet i utdelning, så kommer man nå 40 kronor, så det är inte taget ur
luften, vi har räknat på det", säger P-G Persson. 
 
Platzer har delat ut 30-40 procent av förvaltningsresultatet de senaste tre åren när bolaget varit onoterat. 
 
"Det är klart att det är väldigt troligt att vi kommer fortsätta dela ut som vi gjort de senaste tre åren", säger P-G Persson. Han framhåller att utdelningsförslaget är en styrelsefråga och besked kommer i bokslutet. 
 
Platzer äger flera välkända fastigheter i Göteborg, däribland GP-huset vid Polhemsplatsen, Canon-skrapan i Gårda och det så kallade Glashuset i Mölnlycke Företagspark. 
 
Ett udda innehav är en fastighet i Stretered i Kållered där Migrationsverket har mottagning för asylsökande. Det är ett hårt tryck med många asylsökande i Sverige, vilket gör att
Migrationsverket tvingas till dyra hotellösningar. Platzer tittar nu på billigare lösningar. 
 
"De är en stor hyresgäst. Vi tror att det finns ännu mer där nere att göra än vad vi gjort. De vill utveckla sin boendeverksamhet där och mer och mer avveckla sina administrativ verksamhet, det tittar vi på tillsammans med dem", säger P-G Persson.

Källa: SIX

Författare Redaktionen