Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2013-09-25

Svenska fastigheter för dyra

Stena Fastigheter anser att det är dyrt att köpa fastigheter i Sverige. Bolaget har därför satsat att köpa fastigheter utomlands i storstäderna London och Houston.

"Vi tycker att det är dyrt att köpa fastigheter i Sverige", säger Christel Armstrong Darvik, vd för Stena Fastigheter vid Lokalmarknadsdagen i Göteborg på onsdagen. Ett undantag var dock den så kallade "Gröna skrapan" i Gårda i Göteborg som Stena i juni köpte från Skanska för drygt 600 miljoner kronor.

"Även i London sticker priserna upp", säger Christel Armstrong Darvik om fastighetsmarknaden i London.

Stena är även etablerade i den amerikanska storstaden Houston i Texas. Stena hade egentligen tänkt att dra sig ur Houston, men bolaget kunde inte låta bli att istället satsa när det är sådan fart på marknaden.

"Det är en otrolig fart i Houston", säger Christel Armstrong Darvik. Stena har därför dragit i gång bygget av 16.000 kvadratmeter i Houston. Hela fastigheten väntas bli uthyrd innan den är färdigbyggd.

"Vi har en investeringskapacitet på 1,5 miljarder kronor per år", säger Christel Armstrong Darvik. Hon framhåller också att bostäder är viktigt för att bolaget ska kunna växa.

Allt är dock inte på topp för Stena Fastigheter. I Nederländerna är vakansgraden 20 procent och i Stenas bestånd hela 28 procent.

Av: SIX

Författare SIX news