Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2007-11-27

Medlemsnyttan i fokus för UA:s nya vd

På måndagen tillträdde Unga Aktiesparares nya vd Therese Lundstedt. Och agendan för nästa år är redan satt."Tydlig kommunikation och medlemsnytta är vägen till fler nöjda medlemmar", menar Therese.

En norrländsk ekonom och marknadsförare med starkt resultatfokus och en stor skopa humor. Ungefär så kan man beskriva Unga Aktiesparares nya vd Therese Lundstedt, som tillträdde sin tjänst som vd för Unga Aktiesparare på måndagen.

Tidigare har Therese jobbat som ansvarig för Unga Aktiesparares skolinformationsprojekt, vilket växt rejält både på intäkts- och utförandesidan sedan Therese tog över. Före Unga Aktiesparare arbetade hon med marknadsföring och försäljning inom finansbranschen på en liten konsultbyrå. Studietiden var förlagd i Uppsala med mellanspel i Calgary, Kanada. Men det är i Östersund som rötterna finns.

Vi måste vårda våra befintliga medlemmar så att det blir tydligt varför de ska fortsätta att vara med, säger Therese Lundstedt, ny vd för Unga Aktiesparare. Foto: David Lundberg

Högst upp på dagordningen för den nya vd:n står fortsatt fokus på utbildning och tydligare kommunikation med medlemmar och potentiella medlemmar.

– Tydlig medlemsnytta och kommunikation är vägen till fler nöjda medlemmar. Vi måste vårda våra befintliga medlemmar så att det blir tydligt varför de ska fortsätta att vara med, säger Therese.

– Vi ska förstås stå fast vid utbildning som vår viktigaste verksamhet. Våra medlemmar ska alltid ha tillgång till den kunskap de har behov av i sitt aktiesparande. Vi måste följa med i marknaden, veta vad som händer och kunna informera och utbilda om exempelvis nya finansiella produkter så att våra medlemmar ska kunna ta väl underbyggda investeringsbeslut.

Att hitta samarbetspartners inom finansbranschen är också en viktig fråga för den nya vd:n.

– Samarbeten kan berika oss med erfarenhet och kunskap, och med sponsringspengar, förstås. Dessutom kan det göra det än mer intressant för unga att engagera sig.

– Om folk i finansbranschen känner till Unga Aktiesparare kan det hjälpa de aktivt engagerade en bit på vägen i karriären, menar Therese.

Det blir fortsatt full fart på Unga Aktiesparares kansli med Therese Lundstedt på vd-stolen. Ska det bli kul?

– Så klart. Roligare jobb kan man inte ha!

 

Läs även:

"Aktieintresset ökar bland unga" DN.se 2007-11-27

"Hallå där, Therese Lundstedt" e24.se 2007-11-26

"Fem frågor till Unga Aktiesparares nya vd Therese Lundstedt" di.se 2007-11-27

Författare Elisabeth Blennow

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.