Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2008-05-14

Ny lärobok i privatekonomi till hösten

I augusti lanseras Ung Privatekonomis lärobok. Med ett lättfattligt språk, smidigt format och en ren layout ska boken underlätta för lärare att utbilda Sveriges unga i privatekonomi. Innehållet fokuserar på privatekonomi samt aktie- och fondsparande.

Boken är uppdelad i två tydliga delar. Del 1 tar ett brett grepp om privatekonomi och behandlar ämnena planering av ekonomin, lån och sparande. Del 2 går in djupare på sparande i aktier och fonder och tar upp aktier och aktieanalys, fonder och pensionen.

Det gör att den både kan användas som en enkel introduktion till ämnet privatekonomi men samtidigt ge en fördjupning i aktie- och fondsparande.

En indelning i fristående kapitel gör att läsaren lätt kan välja vilket innehåll han eller hon vill ta del av - man behöver inte läsa från pärm till pärm för att förstå.

Boken är skriven på ett lättfattligt sätt. Språknivån och upplägget är beprövade under våra informatörsbesök i skolorna.

Faktainnehåll varvas med verkliga exempel och varje kapitel avslutas med konkreta uppgifter.

Lärare som vill undervisa i privatekonomi kan i augusti beställa boken kostnadsfritt i klassuppsättningar. Alla lärare som är anslutna till Ung Privatekonomis lärarsatsning kommer att få ett recensionsexemplar av boken under augusti månad.

Boken kommer att ersätta Aktieboken som Unga Aktiesparares grundbok i aktiekunskap och ingå i Unga Aktiesparares välkomstpaket.

Ung Privatekonomi-boken är skriven av Elisabeth Blennow, tidigare redaktör för Unga Aktiesparares medlemstidning Stock Magazine.

Bakom boken står skolinformationprojektet Ung Privatekonomi, som är ett samarbetsprojekt mellan Unga Aktiesparare, Aktiefrämjandet, Aktiespararna, Fondbolagens Förening, Fondhandlarföreningen, Stockholmsbörsen och ett 20-tal börsbolag.

Läs mer om Ung Privatekonomi här.

Du som är lärare kan anmäla dig till lärarsatsningen här.

Läs Elisabeths artiklar för Stock Magazine här.

Författare Unga Aktiesparare

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.