Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2012-04-10

beQuoted rapporterar: Svensk mjölkanalys växer på folkrika asiatiska marknader

Med ett växande välstånd i många asiatiska länder kommer krav och möjligheter för en bättre neontalvård. Ett Uppsalaföretag med fokus på instrument för bröstmjölksanalys börjar nu bryta sig in på flera av de största marknaderna i regionen.

AktieTorgslistade Miris arbetar med analysinstrument för vätskor. Produkterna vänder sig till sjukvården och mejeribranschen. På sjukvårdssidan handlar det om bröstmjölksanalys inom framförallt vården av för tidigt födda barn, den så kallade neonatalvården.

Bolaget har under relativt kort tid meddelat ett flertal order till länder i bortre Asien. Den senaste gick till Indonesien, avseendes 10 analysinstrument för bröstmjölksanalys inom neonatalvården.

- Indonesien är ett av de folkrikaste länderna i världen med betydande potential för våra produkter. Det är mycket glädjande att addera ytterligare ett land och redan i detta skede genomföra en så stor leverans och samtidigt säkerställa en lokal organisation för service och support, vilket är en väsentlig del i vårt kunderbjudande, säger Miris vd Tony Malmström.
 
Bolaget tog i slutet av förra året två order från Kina varav den ena var på sex stycken och den andra på nio stycken instrument av samma sort som nyligen såldes till Indonesien. Dessa order kom genom bolagets Kinesiska distributör, en samarbetspartner som verkar i hela Kina.

Det växande asiatiska intresset för Miris produkter har gjort avtryck i bolagets siffror. Försäljningen under fjärde kvartalet 2011 uppgick till 2,8 miljoner kronor, motsvarande mer än en fördubbling jämfört med motsvarande kvartal 2010.

Sett till helåret 2011 uppgick omsättningen till 9,1 miljoner kronor, motsvarande en omsättningsökning på 65 procent jämfört med året innan. Försäljningsuppgången hänförs till högre försäljning inom bröstmjölksanalys.

Om 2012 fortsatt i samma positiva anda försäljningsmässigt som 2011 slutade får vi reda på i Miris första delårsrapport för 2012 som offentliggörs den 25 maj.

beQuoteds redaktion

 

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.