Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktie och fondträff med Aktieansvar och Svolder

  Ett av Sveriges äldsta fondbolag

  Aktieansvar startades redan 1965 av Frikyrko- och Nykterhets­rörelsen och är ett av Sveriges äldsta fondbolag. Företaget sätter stort värde på att efterleva etiska ­placeringsregler. Aktieansvar har fortfarande ett omfattande förvaltningssamarbete med de ursprungliga grundarna från Folkrörelserna i Sverige. Sedan 2009 ägs Aktieansvar av Garantum Invest AB.

  Pla­ce­rings­ho­ri­sont
  De fles­ta som spa­rar sät­ter upp ett mål med spa­ran­det. Ju läng­re fram i tiden målet lig­ger desto stör­re andel ak­ti­e­fon­der bör ingå i spa­ran­det. Ex­em­pel på lång­sik­tigt spa­ran­de är pen­sions­spa­ran­de och spa­ran­de till bar­nen. För spa­ran­de som kan be­hö­va an­vän­das inom några år, ex­em­pel­vis spa­ran­de till se­mestern eller som en buf­fert mot högre bo­rän­tor, bör ha en stor andel rän­te­fon­der.

  Sverigefonden, Europafonden och Fondselectglobal är exempel på aktiefonder hos Aktieansvar.

  Representant från företaget: Johan Kruse, marknad och distrubition.

   

  wysiwyg_image

  Investmentbolaget Svolder med inriktning mot svenska småbolag presenteras av erkänt duktige Ulf Hedlundh, VD för bolaget sedan förra millenniet. Svolder har ett börsvärde kring 2 miljarder kronor och portföljen innehåller cirka 20 bolag. Till skillnad från de flesta svenska bolagen så lämnar Svolder utdelning i slutet på året, i november då ordinarie bolagsstämma hålls.

  Svolderaktien har gett en god totalavkastning både på kort och lång sikt. På ett och fem år har avkastningen varit betydligt bättre än storbolagsindex.

  Vad ligger bakom den goda avkastningen? Ja, kom på träffen och hör Hedlundh berätta om Svolder och börsen allmänt.

  Presenteras av VD Ulf Hedlundh.

   

  Anmälan genom webbformuläret här till höger eller till Ros-Marie Almqvist tel 0737-429473.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.