Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktiedagen Lund (Tema: Life Science)

  wysiwyg_image

  Sverige har en lång tradition av att utveckla nya mediciner, behandlingsmetoder och terapier. Life Science-sektorn sysselsätter över 40 000 peroner i fler än 1 000 företag i Sverige, många av dessa är verksamma i Lund. Här arbetar företag och forskare med globala hälsoutmaningar kopplade till åldrande befolkningar och livsstilsrelaterade sjukdomar. 20 procent av Sveriges forskare arbetar inom Life Science och vi är erkänt framträdande inom flera områden, bland annat onkologi, neurovetenskap och inflammatoriska sjukdomar.
  Källa: Business Sweden

  Alltfler bolag inom Life Science väljer att notera sin aktie på en marknadsplats. Aktiedagen Lund arrangeras för att skapa en mötesplats mellan dessa börsbolag och dig som aktiesparare och investerare. Under evenemanget får du lära dig mer om Life Science-sektorn och ta del av bolagspresentationer från flera områden inom Life Science. Våra moderatorer hjälper dig att ställa viktiga och relevanta frågor till börsbolagen. Deras uppgift är att hjälpa dig förstå bolagens affärsidéer, möjligheter och risker. Aktiedagen Lund är ett hybridevent med en professionell tv-produktion som du kan ta del av. Du kan också delta som studiopublik och träffa andra aktiesparare och investerare, samt möta representanter från börsbolagen som medverkar.

  Tema Life Science är en del av Aktiedagen Lund. Utöver temat kommer börsbolag från andra sektorer medverka och presentera sina investeringscase.

  wysiwyg_image

  Streaming

  Du kan streama Aktiedagen Lund live eller on demand via Aktiespararnas YouTube-kanal eller aktiespararna.se/tv/live. Under evenemangsdagen publiceras varje enskild programpunkt som en video på YouTube och aktiespararna.se/tv/evenemang.

  Studiopublik

  Vill du följa tv-produktionen på nära håll och mingla med övriga i publiken samt representanterna från börsbolagen i pausena under dagen? Anmälan öppnar den 12 januari på den här sidan.
  Aktiespararna bjuder dig som studiopublik på lunch samt lättare förtäring och dryck i pauserna. 

  Ställ frågor till börsbolagen

  Studiopubliken och du som följer livesändningen har möjlighet att ställa dina frågor till bolagsrepresentanterna i samband med frågestunden direkt efter deras presentation. Skicka din fråga via sms 079 347 98 45 eller i vår livechat som du hittar i direkt anslutning till videospelaren.

  Twitter

  Följ oss gärna på Twitter under hashtag #aktiespararnaevent

   

  Preliminär tablå 31 januari

  TidProgrampunktMedverkande
  07:50Uppvärmning med studiopublikenLars Håkanson, Aktiespararna
  07:55Välkommen till AktiedagenLars Håkanson, Aktiespararna
  08:00Medicon VillageVD Petter Hartman, Ebba Fåhreus, Smile Incubator, Helene Hartman, Xinnate
  08:30Active BiotechVD Helen Tuvesson
  09:00AlzeCure PharmaVD Martin Jönsson
  09:30LumitoVD Mattias Lundin
  10:00Paus
  10:30Diagonal Bio (eng)VD Jack Egelund Madsen
  11:00Peptonic Medical
  11:30Cyxone (eng)VD Tara Heitner
  12:00CantargiaVD Göran Forsberg
  12:30Paus
  13:30IdogenVD Anders Karlsson
  14:00Devyser DiagnosticsVD Fredrik Alpsten
  14:30Eurocine VaccinesVD Hans Arwidsson
  15:00BonesupportVD Emil Billbäck
  15:30Paus
  16:00Swedish StirlingVD Dennis Andersson
  16:30Glycorex Transplantation (eng)VD Geert Nygaard
  17:00ProbiVD Tom Rönnlund, Ekonomichef Henrik Lundkvist
  17:30Northern CapSek Ventures
  18:00Paus
  18:30Ascelia PharmaCCO Julie Waras Brogren
  19:00BrainCoolVD Martin Waleij
  19:30QlucoreVD Carl-Johan Ivarsson
  20:00TBA
  20:30Vart är börsen på väg?Anders Haskel
  21:00Sammanfattning av dagenLars Håkanson, Aktiespararna

  Publikpolicy

  Av hänsyn till varandra ber Aktiespararna dig som tror att du har blivit utsatt för en smitta, att inte besöka eventet utan att följa evenemanget via vår livesändning. Detsamma gäller om du upplever influensa- eller förkylningsliknande symptom (t ex feber, hosta, andningssvårigheter eller andfåddhet). 

  För att medverka på plats som studiopublik behöver du anmäla dig till Aktiespararna. Fyll i formuläret längre upp på sidan. För att medverka på plats krävs uppvisande av giltigt vaccinpass. Vid förhinder att deltaga, skicka din avbokning till event@aktiespararna.se. Avbokning ska ske senast kl. 10:00 på evenemangsdagen. Om du som anmäld inte checkar in på plats till vår eventpersonal och inte avbokar din plats, kommer vi att debitera en no-show-avgift på 250 kr.

  Aktiespararna följer myndigheternas rekommendationer och aktuella restriktioner, vilket kan medföra förändringar möjligheter att delta fysiskt på plats på evenemanget.

  Disclaimer: Syftet med Aktiespararnas eventverksamhet är att utgöra en mötesplats mellan börsbolag och investerare. Evenemangen möjliggör för investerare att kunna ställa frågor till bolagen innan eventuella investeringar. Aktiespararna ansvarar inte för informationen som medverkande bolag framför. Att ett bolag medverkar vid ett event arrangerat av Aktiespararna ska varken uppfattas som ett uttryck för att Aktiespararna rekommenderar en investering i bolaget, eller som att Aktiespararna på annat sätt uttrycker en uppfattning om bolaget. Medverkande börsbolag har betalat Aktiespararna för att presentera på evenemanget.