Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktiekväll med Boliden och TIN Fonder (Inställd p.g.a. Corona)

  Välkomna till en spännande kväll med favoriterna Boliden och TIN Fonder onsdagen den 18 mars kl 18.00 i Umeå Folkets Hus, lokal GRIM! Gratis för medlemmar i Aktiespararna och Unga aktiesparare! 80 kr för fika för övriga.

  wysiwyg_image

  Boliden AB                   Presentatör: Olof Grenmark, IR-direktör

  Boliden är ett välkänt, högteknologiskt metallföretag med rötterna i Västerbotten. Bolagets verksamhet är inriktad på alla steg i förädlingskedjan som prospektering, brytning av malm och anrikning, smältning samt raffinering. Verksamhet bedrivs i Sverige, Finland, Norge och Irland.

  Boliden arbetar långsiktigt med att garantera tillgången till bas- och ädelmetaller som ex. zink, koppar, bly, guld och silver. Vi får en exposé av omfattningen av nuvarande utvinning och vilka faktorer som styr hur priserna väntas utvecklas.

  Återvinning av metaller, där Boliden är en av ledande aktörerna i världen, är en växande del av verksamheten och vi får en mer detaljerad presentation av detta segment. 

  Hur är strategin för att hantera metallprisernas fluktuationer och vilken roll spelar Kina?

  www.boliden.se

  wysiwyg_image

  TIN Fonder                Presentatör: Tomas Lundmark, VD TIN Fonder

  TIN Fonder är en stjärna på fondhimlen med välkända förvaltare som Erik Sprinchorn och Carl Armfelt med fonden Core NyTeknik. Core Ny Tteknik är en aktiefond som investerar i teknik, hälsa och digitala varumärken. Det är en fond för dig som tror på innovation, småbolag och Norden. Core Ny Teknik är en aktivt förvaltad fond med 40-60 innehav. Fonden riktar sig främst mot långsiktiga placerare. Huvudfokus är bolag med lönsamhet och starka kassaflöden. Fonden undviker förhoppningsbolag och biotechbolag. 30% av fonden får placeras globalt utanför Norden. Fonden lämpar sig väl för den som tror att mjukvara, hälsa och digitala varumärken blir viktigare i framtiden. I fondens investeringsbeslut beaktas hållbarhet där man tror på tekniks innovation, god dialog och inflytande för att påverka bolag i rätt riktning mot hållbart värdeskapande.

  www.tinfonder.se

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.