Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktiekvällen Göteborg 22 januari (Tema: Förnyelsebar energi)

  wysiwyg_image

  Välkommen till en fullspäckad investeringskväll med förnyelsebar energi i fokus! Under kvällen kommer du att inspireras till att investera i hållbara aktier samtidigt som du får lyssna till bolag som arbetar med att göra världen mer hållbar genom sol- och vindenergi. 

  Programmet för kvällen

  16:30 Registreringen öppnar

  17:00 Välkommen till Aktiekvällen

  17:10 Därför ska du investera i förnyelsebar energi
  Amanda Termén

  17:30 Industrial Solar is an international leading technology and solution provider, which develops projects mainly based on its innovative Fresnel collector technology suitable for fulfilling an expected growing market of solar process heat. As a one-stop-shop Industrial Solar offers turnkey solutions for customers in several industries.
  CEO Christian Zahler

  18:00 Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag, specialiserat på koncentrerad solvärme. Solfångaren T160 arbetar upp till 160°C och har den högsta optiska verkningsgraden som någonsin uppmätts för ett kommersiellt tillgängligt litet paraboliskt tråg. Absolicon har uppnått banbrytande prestanda och levererat en första produktionslina till den kinesiska provinsen Sichuan och byggt en robotiserad produktionslina i Sverige för demonstration för intresserade kunder och för egen tillverkning av solfångare.
  CEO Joakim Byström

  18:30 Swedish Stirling är ett svenskt miljöteknikföretag som grundades 2008 för att vidareutveckla stirlingteknologins enastående förmåga att omvandla värmeenergi till elektricitet. Bolagets produkt är en unik egenutvecklad lösning för att återvinna energi ur industriella rest- och fackelgaser och omvandla dessa till 100 % koldioxidneutral elektricitet med hög effektivitet.
  CEO Gunnar Larsson

  19:00 Paus med mat och dryck

  19:30 Minesto är en ledande teknikutvecklare inom marin energi med missionen att minimera det globala koldioxidavtrycket från energisektorn genom att möjliggöra kommersiell elproduktion ur havet. Minestos prisbelönta och patenterade produkt, Deep Green, är det enda verifierade marina kraftverket som på ett kostnadseffektivt sätt kan utvinna förnybar energi från långsamma havs- och tidvattenströmmar. Med beviljade utvecklingsmedel om mer än 40 miljoner euro från bland andra Europeiska regionala utvecklingsfonden, European Innovation Council och InnoEnergy är Minesto EU:s största investering inom marin energi.
  CEO Martin Edlund

  20:00 Klimatpanelen: vart är vi på väg och vad kan vi göra åt det?
  Medverkande: Joakim Byström, CEO Absolicon, Sven Ljungberg, Kommunikationschef Swedish Stirling, Martin Edlund, CEO Minesto
  Moderator: Amanda Termén

  20:30 Sammanfattning av kvällen

  wysiwyg_image

  Kvällens moderator Amanda Termén

  Scenmoderator med spetskompetens inom hållbarhet och innovation. VD för Språng Kommunikation med gedigen journalistbakgrund, bland annat som reporter på Ekonominyheterna TV4 och frilansande teknologijournalist i Silicon  Valley. Tar med energi, nyfikenhet och publikperspektivet upp på scenen samt ett särskilt intresse för disruptiva bolag och greentech. 

  Information

  Fri entré till evenemanget, dock krävs anmälan. Vid förhinder att deltaga, skicka en avanmälan till event@aktiespararna.se. Vi debiterar en no-show-avgift på 250 kr för anmälda deltagare som inte checkar in hos vår personal på plats någon gång under kvällen.

  Disclaimer: Syftet med Aktiespararnas eventverksamhet är att utgöra en mötesplats mellan företag och investerare. Evenemangen möjliggör för besökarna att kunna ställa frågor till bolagen innan eventuella investeringar. 

  Aktiespararna ansvarar inte för information som medverkande bolag framför. Att ett bolag medverkar vid ett event arrangerat av Aktiespararna ska varken uppfattas som ett uttryck för att Aktiespararna rekommenderar en investering i bolaget, eller som att Aktiespararna på annat sätt uttrycker en uppfattning om bolaget.

  En bokningsbekräftelse kommer skickas ut senast två arbetsdagar efter din anmälan är gjord. Vi debiterar en no-show-avgift på 250 kr för de som inte avanmält sig och ej checkar in hos vår personal under evenemanget. Avanmälan skickas till event@aktiespararna.se.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.