Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktiekvällen Göteborg 4 februari (Tema: Software as a Service)

  wysiwyg_image

  Välkommen till en fullspäckad kväll investeringskväll med mjukvara i fokus! Du kommer att få lära dig om Software as a Service, vad som särskiljer dessa it-bolag från andra branscher, hur du kan analysera dessa bolag för att hitta nästa köpvärda aktier. Du kommer att bli guidad genom kvällen av Johan Crona som till vardags bloggar och poddar om SaaS och investerar i startups inom sektorn.

  Kvällen inleds med ett föredrag av Johan kring begreppet Software as a Service, vad som är unikt med dessa affärsidéer och hur som investerare kan dra nytta av detta. Kvällen fortsätter sedan med bolagspresentationer som alla har gemensamt en tjänst eller produkt som är SaaS.

  Program för kvällen

  16:30 Registreringen öppnar

  17:00 Välkommen till Aktiekvällen

  17:10 Risker och möjligheter med att investera i SaaS
  Johan Crona

  17:30 Aino Health är den ledande leverantören av Software-as-a-Service-lösningar inom Corporate Health Management. Företagets kompletta system med SaaS-plattform och tjänster minskar sjukfrånvaron, sänker relaterade kostnader och förbättrar affärsresultat genom ökad produktivitet och engagemang hos organisationens anställda då hälsa, välbefinnande och säkerhet blir en integrerad del av det vardagliga arbetet.
  CEO Jyrki Eklund, presentation på engelska

  18:00 FRISQ utvecklar globalt skalbara digitala verktyg för interaktiv kommunikation mellan de olika aktörerna i vårdkedjan – primärt genom verktyget FRISQ Care. FRISQ Care är idag den enda mjukvaran på marknaden som låter vården och patienter dela information genom samma plattform, och samtidigt möjliggör interaktiva, framåtblickande vårdprocesser oberoende av diagnos.
  CEO Martin Irding

  18:30 Comintelli är ett svenskt mjukvaruföretag som grundades 1999 som en spinoff från Ericsson. Bolaget har utvecklat och licensierar ut en molnbaserad tjänst för omvärldsbevakning och -analys. Produkten används idag av såväl mindre företag som större globala organisationer. Dessa kunder använder tjänsten för att lättare navigera i, och skapa mening och insikter ur, en allt snabbare växande informationsmängd. 
  CEO Jesper Ejdling Martell

  19:00 Paus med mat och dryck

  19:30 Sonetel är ett svenskt företag som tillhandahåller Software-As-A-Service tjänster för att öka försäljningen i småföretag globalt. Tjänsten omfattar i dagsläget dels möjligheten att få lokala telefonnummer med global vidarekoppling i valfria länder där småföretaget vill öka försäljningen, samt en nyligen lanserad gratis lösning för kundtjänst i småföretag med stöd av Artificiell Intelligens. Bolaget har hittills över 150 000 betalande kunder i över 170 länder.
  CEO Henrik Thomé

  20:00 24SevenOffice är Europas första 100% molnbaserade affärs- och redovisningssystem, levererad på molndata-teknik och SaaS (Software as a Service). Företaget föddes i molnet 1997. Lösningen är baserat på moduler och inkluderar allt som ett medelstort företag behöver för att hantera sin verksamhet i ett integrerat system. Idag använder 40 000 företag tjänster från 24SevenOffice.
  CEO Ståle Risa 

  20:30 Flowscape Technology har en IoT-baserad lösning för det moderna kontoret där huvudfunktionen Flowmap ger en digital överblick av kontoret som möjliggör funktioner såsom rumsbokning och att hitta rum, skrivbord, kontorsutrustning och kollegor. Flowscape har även kommunikationsverktyget C-One, en flexibel plattform för att hantera storskalig kommunikation baserat på befintlig infrastruktur.
  CEO Peter Reigo

  21:00 Avslutning

  wysiwyg_image

  Kvällens föredragshållare och moderator

  Johan Crona är grundare och driver Cloud Capital, ett investmentbolag som är helt fokuserad på minoritetsinvesteringar i onoterade SaaS-bolag. Johan är utbildad inom Computer Science och har bakgrund som entreprenör inom IT sedan 1999. Senaste tio åren har han jobbat med minoritetsinvesteringar i tidig fas, senast innan Cloud Capital på Almi Invest i Stockholm där en stor andel av investeringarna var SaaS-bolag. Johan driver också ett SaaS nätverk med 700 medlemmar i Stockholm samt sedan sommaren 2019 SaaS-podden där han intervjuar experter inom sektorn.

  Information

  Fri entré till evenemanget, dock krävs anmälan. Vid förhinder att deltaga, skicka en avanmälan till event@aktiespararna.se. Vi debiterar en no-show-avgift på 250 kr för anmälda deltagare som inte checkar in hos vår personal på plats någon gång under kvällen.

  Disclaimer: Syftet med Aktiespararnas eventverksamhet är att utgöra en mötesplats mellan företag och investerare. Evenemangen möjliggör för besökarna att kunna ställa frågor till bolagen innan eventuella investeringar. 

  Aktiespararna ansvarar inte för information som medverkande bolag framför. Att ett bolag medverkar vid ett event arrangerat av Aktiespararna ska varken uppfattas som ett uttryck för att Aktiespararna rekommenderar en investering i bolaget, eller som att Aktiespararna på annat sätt uttrycker en uppfattning om bolaget.

  En bokningsbekräftelse kommer skickas ut senast två arbetsdagar efter din anmälan är gjord. Vi debiterar en no-show-avgift på 250 kr för de som inte avanmält sig och ej checkar in hos vår personal under evenemanget. Avanmälan skickas till event@aktiespararna.se.