Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktiekvällen Stockholm med tema förnyelsebar energi

  wysiwyg_image

  Aktiespararna arrangerar tisdagen den 5 februari Aktiekvällen Stockholm med tema Förnyelsebar energi.  

  16:30 Registreringen öppnar

  16:50 Välkommen till Aktiekvällen
   

  17:00 Kvällen inleds med ett föredrag av Bengt Söderbergh under rubriken ”Energiproduktion - nu och i framtiden”. Därefter följer företagspresentationer med bolag som verkar inom sol-, vind- och vattenkraft. Gemensamt för dessa bolag är att de potentiellt kan gynnas av de scenarier som presenteras i de inledande föredraget.

  17:30 ChromoGenics erbjuder dynamiska glas med kontrollerbart värme- och ljusinsläpp. Bolagets unika teknologi ConverLight® ger ett hållbart solskydd för ökad inomhuskomfort och energieffektivitet. ConverLight® bidrar även till fastigheters miljöcertifieringar.
  VD Jerker Lundgren

  18:00 Azelio har en Stirlingteknologi som med hög effektivitet och till en låg kostnad omvandlar värme från sol till elektricitet. Bolaget har även utvecklat en unik teknologi för termisk energilagring som möjliggör fortsatt produktion av förnybar el på full effekt under 13 timmar, efter att solen har gått ner. Lösningen är modulär och distribuerad och riktar sig mot installationer från 0,1 - 50 MW. Azelio gör solel tillgänglig där den behövs och när den behövs. VD Jonas Eklind

  18:30 Ripasso Energy är ett svenskt miljöteknikföretag som grundades 2008 för att vidareutveckla stirlingteknologins enastående förmåga att omvandla värmeenergi till elektricitet. Företaget erbjuder olika lösningar för elproduktion till rekordlåga priser jämfört med andra klimatsmarta och hållbara alternativ.
  VD Gunnar Larsson

  19:00 Paus med förtäring

  19:30 Ferroamp har under de senaste åren vunnit flera priser och har fått uppmärksamhet i branschen för sitt EnergyHub system där man kopplar ihop solceller och batterier med ett modulärt och skalbart byggsystem så att installationen blir effektiv och driften flexibel så att man kan öka det lokala användandet av solenergin i fastigheten, samtidigt som man minskar effekttoppar.

  20:00 SolTech Energy utvecklar och säljer estetiska och byggnadsintegrerade solenergiprodukter för alla former av fastigheter – kommersiella, offentliga och villor. Produkterna är en del av en fastighets yttre skal i form av ett tak eller en vägg med integrerade solceller för produktion av elektricitet.
  VD Stefan Ölander

  Absolicon är ett börsnoterat svenskt solenergiföretag, specialiserat på koncentrerad solvärme. Solfångaren T160 arbetar upp till 160°C och har den högsta optiska verkningsgraden som någonsin uppmätts för ett kommersiellt tillgängligt litet paraboliskt tråg. Efter att ha uppnått banbrytande prestanda bygger nu Absolicon två robotiserade produktionslinor, en i Sverige och en i Kina som kommer att producera en 5,5 m2 solfångare var sjätte minut.
  VD Joakim Byström

   

   

  wysiwyg_image

  Kvällens moderator

  Bengt Söderbergh är teknologie doktor inom globala energisystem. Han är verksam som konsult och analytiker. Bengt Söderbergh har arbetat med energifrågor de senaste 15 åren bl.a. som senior olje- och gasmarknadsanalytiker på Fortum och som senior konsult på Ramboll Oil and Gas Division, Köpenhamn.

  Information

  Fri entré till evenemanget, dock krävs anmälan. Vid förhinder att deltaga, skicka en avanmälan till event@aktiespararna.se. Vi debiterar en no-show-avgift på 250 kr för anmälda deltagare som inte checkar in hos vår personal på plats någon gång under kvällen.

  Disclaimer: Syftet med Aktiespararnas eventverksamhet är att utgöra en mötesplats mellan företag och investerare. Evenemangen möjliggör för besökarna att kunna ställa frågor till bolagen innan eventuella investeringar. 

  Aktiespararna ansvarar inte för information som medverkande bolag framför. Att ett bolag medverkar vid ett event arrangerat av Aktiespararna ska varken uppfattas som ett uttryck för att Aktiespararna rekommenderar en investering i bolaget, eller som att Aktiespararna på annat sätt uttrycker en uppfattning om bolaget.

  En bokningsbekräftelse kommer skickas ut senast två arbetsdagar efter din anmälan är gjord. Vi debiterar en no-show-avgift på 250 kr för de som inte avanmält sig och ej checkar in hos vår personal under evenemanget. Avanmälan skickas till event@aktiespararna.se.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.