Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-06-05

Välkommen till Aktieslaget 2020!

wysiwyg_image

Solig & spännande avslutning av Aktieslaget 2020

En solig och fin avslutning av Aktieslaget ägde rum på Friiberghs GK den 18-19 september. Tävlingen hade ett fantastiskt gensvar från deltagarna med ett unikt gäng från 22 klubbar, från nord, syd, öst & väst. Den yngsta deltagaren var 23 år och de äldsta deltagaren 81 år – mycket kul att se. Under tävlingen hade vi god stämning och glädje bland deltagarna under genomförandet av den 25:e upplagan Aktieslagets Sverigefinal. Aktiespararna vill rikta ett stort tack till Friiberghs GK och Friiberghs Herrgård för hjälpen att arrangera Sverigefinalen till en minnesvärd tillställning.

 

Resultat från 2020:års upplaga, topp tre:
A-klassen: Peter Selin (Veckefjärdens Gk) med 143 slag, Oscar Embertsén (Arninge Gk) med 147 slag samt Lena Kolesar (Arboga Gk) med 149 slag.
 

B-klassen: Joakim Olsson (Kalmar Gk) med 141 slag, Håkan Rundqvist (Fogdö Gk) med 146 slag och Hans Sylwan (Uppsala) med 149 (högre SHCP).
 

C-klassen: Jimmy Gustavsson (Lindesbergs Gk) med 150 slag, Mikael Axlund (Hudiksvall Gk) med 152 slag (högre SHCP) och Anders Eklad (Läckö Gk) med 152 slag. 
 

 

Aktieslaget tackar alla deltagare i kvaltävlingarna, Sverigefinalister, deltagande golfklubbar, lokala och centrala samarbetspartners för en fantastisk upplaga av Aktieslaget 2020, den 25:e upplagan. Utan er medverkan skulle denna tävling inte kunna genomföras. Stort Tack!
 

 

 

 

 

 

Aktiespararna hälsar dig välkommen till sommarens stora höjdpunkt – den 25:e upplagan av Aktieslaget. Aktieslaget är en unik rikstäckande singeltävling för dig som gillar både golf och aktier. Det blir kvalspel i hela landet under juli och augusti. Singeltävlingen spelas i tre klasser beroende på handicap och är öppen för alla. Tjejer och killar oavsett ålder spelar tillsammans. Vinnarna i de tre klasserna går direkt till den uppskattade Sverigefinalen.

 

Från norr till söder
Du väljer själv vilka banor du vill spela på från Skellefteå i norr till Beddingestrand i söder. Prova gärna på en ny golfupplevelse på en bana som du inte spelat på tidigare. Du kan spela på så många banor du önskar. Gärna med dina golf- och aktievänner. Först ut i år är Kårsta GK och Läckö GK den 24 juli. Inför 2020 hälsar vi Puttom GK, norr om Örnsköldsvik, välkommen till Aktieslaget.

 

Sverigefinalen den 18–19 september
Vi är glada att för 2020 års Sverigefinal ännu en gång få välkomna er till en skön herrgårdsvistelse på Friiberghs GK. 2 dagars storslagen golf på en bana som har en underbar utsikt över Mälaren och är en härlig utmaning. Karaktären är en omväxlande skogs- och parkbana med några unika och omtalade signaturhål. I direkt anslutning till golfbanan ligger den prisbelönta herrgården Friiberg där vi bor och njuter av en välsmakande middag. Herrgården har anor från medeltiden och de flesta av rummen har en vacker utsikt över Mälaren. Lägg därtill en relaxavdelning med jacuzzi och sjöbastu.

 

Anmälan
Anmälan kan göras på internet via www.golf.se eller direkt till arrangerande golfklubb.

I Aktieslaget accepteras inte anmälan och spel under sekretess. Anmälan skall göras senast 3 dagar före tävlingsdatum, om golfklubben inte beslutar om annat datum. Anmälan är bindande.
Återbud skall vara golfklubben tillhanda före anmälningstidens utgång för att slippa efterdebitering från klubben.

 

Viktigt inför 2020
Observera att Svenska Golfförbundet har kommit med nytt tävlingsreglemente den 1 mars
och nytt handicapsystem som påverkar Aktieslaget 2020. Även Svenska Golfförbundets nya
Corona-bestämmelser
och speciella lokala golfklubbsregler till följd av viruset måste beaktas.
Läs mer på www.svenskgolf.se.

 

Läs mer här: Med anledning av Covid 19: Tillfälliga kompletterande tävlingsvillkor 2020 (gäller från och med 1 juli). 

 

Ny klassindelning 2020!

A-Klass: upp till 16,9

B-klass: 17,0-26,9

C-klass: 27,0-54
 

Tävlingsregler för Aktieslaget 2020

 

För att läsa om föregående års upplägg, vänligen tryck här: Aktieslaget 2019