Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktiespararna Karlstad Presenterar SAAB och Alimak

Aktiespararna Karlstad Presenterar Två Stora och Mycket Intressanta Bolag
SAAB AB och Alimak Group AB.

Saab AB, tidigare Svenska Aeroplanaktiebolaget, är ett svenskt företag med huvudkontor i Stockholm med huvudsaklig inriktning mot högteknologi inom försvarsindustri, civil säkerhet samt luftfart. Företaget fokuserar på tre strategiska områden: försvars- och säkerhetslösningar, system och produkter samt aeronautik

Saabs affärsområden är: Flygteknik, Dynamik, Övervakning, Support och Services, Industriela produkter och Service samt Kockums varvs industrier. SAAB hade 2017 16247 Aställda och Sålde för 31,6 Miljarder SEK.

Saab konkurrerar på en internationell marknad, vilket kräver en stark internationell närvaro. Därför har Saab etablerat marknadsområden runt om i världen. Marknadsområdenas syfte är att skapa en starkare lokal närvaro och öka fokuseringen på kunden.

 

Alimak är en marknadsledande koncern inom vertikala transportlösningar för bygg och industrisektorn med ett starkt fokus att förbättra kundens säkerhet, produktivitet och lönsamhet.

Koncernen har varit en pionjär och ledande inom branschen för kuggstångsdrivna hissar och arbetsplattformar i 70 år. Alimak har ett brett och konkurrenskraftigt produktprogram av vertikala transportlösningar som hissar, plattformar, servicehissar och lösningar för fasadunderhåll (BMU-enheter). Produktutbudet består av standardiserade och kundspecifika lösningar anpassade för olika kundbehov och marknadssegment. Alimak Group bedriver försäljning i mer än 100 länder.

Verksamheten spänner över hela värdekedjan från produktutveckling, tillverkning, marknadsföring, distribution, försäljning och eftermarknad. Alimaks breda utbud av eftermarknadstjänster, främst riktat mot den installerade basen utgör en viktig del av kunderbjudandet.

Koncernens produkter och lösningar saluförs under varumärkena AlimakCoxGomylManntechAvanti och Alimak Service. Varumärken med stark marknadsigenkänning och dess produkter är kända för god säkerhet, hög kvalitet och hållbarhet.

 

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.