Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktieträff

  Från FM Mattsson Mora Group AB kommer Fredrik skarp och informerar om bolaget. FM Mattsson är Sveriges äldsta krantillverkare. Redan 1865 grundades FM Mattsson av Frost Matts Mattsson, och har sedan dess varit en föregångare för hela branschen.

   Till att börja med tillverkades urverksdetaljer till Moraklockan, luskammar, pinglor, spännen och baksporrar. År 1876 gjuter Frost Matts sina första fat- och pannmurskranar.

  En stor del av FM Mattssons framgångar genom åren har grundats av skickliga och uppfinningsrika människor. I generation efter generation har hantverkstraditioner gått i arv, och kunskaper om mässingens innersta hemligheter har vårdats ömt. Blandarna utmärker sig framför allt för sin höga kvalitet och sina innovativa tekniska lösningar. FM Mattsson var till exempel först med keramisk tätning, trädgårdskranar som inte fryser och två världsunika lösningar; mjukstängande ettgreppsblandare och säkerhetsblandare.

  För de allra flesta är blandaren bara en vacker inredningsdetalj som ska  leverera vatten och förhöja känslan i ett kök eller ett badrum. För oss som har  jobbat med det här i över hundrafemtio år handlar det om så mycket mer. Vi ser estetiska värden också i insidan, att till exempel få utveckla tekniska lösningar och funktioner som gör att du spar vatten och energi, och därmed också  vår miljö. Det är i grunden vad estetik handlar om för oss. Att alltid se till helheten. Ett bra exempel på detta är en av våra kranserier FM Mattsson 9000E. Den  har en insida som garanterat håller vad utsidan lovar.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.