Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktieträff - Kvartil, Q-linea och Stora Enso

  wysiwyg_image

  Kvartil hjälper människor och organisationer att investera bättre – genom våra produkter och tjänster vill vi bidra med kompetens och erfarenhet till en bättre, hederligare och mer transparent fondmarknad.

  Vi erbjuder investeringsalternativ som väver samman forskning och modern teknik för bästa förutsättningarna för att skapa långsiktig avkastning. Vi fokuserar på rätt saker för kunden, dvs sådana faktorer som forskning och erfarenhet säger har stor betydelse för avkastningen på lång sikt. Vi tycker att det har saknats ett sådant alternativ i Sverige.

  Dessa faktorer är:

  1) Diversifiering 

  2) Låga avgifter 

  3) Konsekvent genomförd riskhantering.

  Vi har startat vår första fond Kvartil Allokering Balans hösten 2018 och lanserar två kompletterande fonder, Försiktig och Offensiv till hösten 2019. 

  Teamet bakom kommer från Brummer & Partners och grundaren och VD Torbjörn Olofsson var med och förvaltade den framgångsrika fonden Nektar under 15 år. Förvaltare är Martin Groth, doktor i matematik som arbetat 15 år som kvantitativ analytiker. Senior rådgivare är Jan Häggström, framröstad 10 gånger som bästa makroekonom av svenska portföljförvaltare och Handelsbankens chefsekonom under 15 år. Styrelseordförande är Peter Norman, tidigare finansmarknadsminister, VD för 7 AP-fonden och VD för Alfred Berg Asset Management.
  Kvartil presenteras av Torbjörn Olofsson, grundare och VD  

   

   

  wysiwyg_image

  Q-linea är ett innovativt forsknings-, utvecklings- och tillverkningsbolag vars fokus är utveckling av instrument och förbrukningsartiklar för snabb och pålitlig infektionsdiagnostik. Q-lineas vision är att hjälpa till att rädda liv genom att säkerställa att antibiotika fortfarande är en effektiv behandling för kommande generationer. Q-linea utvecklar och levererar lösningar för vårdgivare som på kortast möjliga tid kan diagnostisera och behandla infektionssjukdomar. Bolagets ledande produkt ASTar™ är ett helautomatiskt instrument för test av antibiotikaresistens (AST), vilket ger en känslighetsprofil inom sex timmar direkt från en positiv blodkultur. Bolaget grundades 2008 runt teknik som utvecklats av forskare från Rudbecklaboratoriet vid Uppsala universitet. 
  Q-linea presenteras av VD Jonas Jarvius

  wysiwyg_image

  Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon. Företaget har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder och 2017 uppgick omsättningen till 10 miljarder EUR. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R). Dessutom handlas Stora Enso som depåbevis ADR (SEOAY) i USA. www.storaenso.com

  Bolaget grundades 1998 vid sammanslagningen av Finska Enso och svenska Kopparbergs Bergslags Aktiebolag. Bolagets huvudkontor ligger i Helsingfors.
  Stora Enso presenteras av Sverigechef Per Lyrvall.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.