Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktieträff med Atlas Copco, Mackmyra och whiskyprovning tisdagen 15 maj kl.18 - 21

Aktieträff med Atlas Copco och Mackmyra. Passa på också att delta i vår spännande whiskyprovning efter företagspresentationerna. Tisdagen den 15 maj kl 18 på Aros Congress Center.

wysiwyg_image

Atlas Copco

Atlas Copco är en världsledande tillverkare av kompressorer, vakuumlösningar, industriverktyg och monteringssystem, samt utrustning för gruv-, bygg- och anläggningsindustrierna.

Atlas Copco grundades redan 1873 och har därmed mer än 140 års erfarenhet av innovationer som skapar hållbar produktivitet.

Den globala industrikoncernen har stora resurser och närvaro i mer än 180 länder, med egen verksamhet i över 90 länder. Utveckling och produktion sker i ett tjugotal länder med en övervägande del av tillverkningen koncentrerad till Belgien, Sverige, Tyskland, USA, Indien och Kina.

Atlas Copcos A- och B-aktier handlas på Stockholmsbörsens Large Cap lista och ingår även i indexet OMXS30 på plats 2 respektive plats 13. På vår träff presenteras Atlas Copco av Linnea Grönwall, Investor Relations.

wysiwyg_image

Mackmyra

1999 återförenades åtta studiekamrater för att åka skidor och kläckte samtidigt idén om att skapa den första svenska maltwhiskyn. Senare samma år var alla tillstånd klara och de allra första dropparna kunde destilleras. De första åren ägnades åt små mängder och många experiment. År 2001 fastslogs två recept, ett elegant och fruktigt, och ett med svenskpräglad rökighet. Det är dessa två smaker som idag ger innebörd till orden svensk maltwhisky.

En stor del av Mackmyras whisky lagras på fat gjord av ny svensk ek. Den svenska eken växer långsamt i vårt hårda klimat och ger whiskyn en kärvare smak än amerikansk ek. För att få ut maximalt med smak används dessutom bara nya fat. Whiskyn får en eldig kryddighet som balanseras upp av en sötma lik karamelliserat socker.

Idag framställer Mackmyra whisky med samma upptäckarglädje och experimentlusta som vid starten 1999, men i ett av världens modernaste destillerier. Whiskyn skapas enligt konstens regler, men på Mackmyras eget vis och med svenska råvaror. Att framställa whisky utan tillsatser och med så lite miljöpåverkan som möjligt är för Mackmyra en självklarhet.

Mackmyra listades på Nasdaq First North December 2011. På vår träff presenteras Mackmyra av Anton Öberg.

wysiwyg_image

Whiskyprovningen

Anton från Mackmyra kommer ge dem som vill chansen till en whiskyprovning efter att företagspresentationen är klar.

Provningen omfattar 6 stycken olika Mackmyra single cask whiskys med 2 cl i varje glas.

Priset för whiskyprovningen är 240kr per person och betalas på plats till Aros Congress Center, gärna före aktieträffen börjar eller under pausen. Endast kortbetalning för whiskyprovningen.

Medverkan i whiskyprovningen bokas i meddelandefältet på webbanmälan, så att vi vet hur många provsatser som ska förberedas.

Kvällens program:

18:00 – 19:00                     Atlas Copco
19:00 – 19:30                     Fika
19:30 – 20:15 ca                Mackmyra
20:15 – 21:00                     Whiskyprovning

Mer detaljer om provningen kommer vi berätta om under aktieträffen.

Vid frågor kontakta Christina Engelen på e-mail christina.engelen@gmail.com eller på telefon 070-404 8050.

OBS! Sista anmälningsdag är 2018-05-09.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.