Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktieträff med Ecoclimes vd Lennart Olofsson och Karoline Hildahl från Solcellsparken, Jämtkraft

Ecoclime Group är en svensk ledande leverantör av fastighetsteknologi för återvinning, laddning, lagring, utvinning och distribution av återvunnen och förnybar termisk energi.

wysiwyg_image

ECOLIME

Ecolime bidrar till en hållbar framtid genom att minska fastigheters behov av köpt och tillförd energi, samtidigt som de skapar en bättre inomhuskomfor. Deras unika innovativa produkter och cirkulära energisystem gör det möjligt för fastighetsägare att ta till vara på egen återvunnen och förnybar energi, med lägre kostnader, ökad hållbarhet och nöjdare hyresgäster som följd.

Östersund solpark

Genom att bli delägare i solparken kan du enkelt, bekvämt och hållbart ta del av förnybar solenergi oavsett var och hur du bor. 400 medarbetare från Jämtkraft inviger tillsammans bygget av Östersunds Solpark. När parken står färdig har 10 000 solpaneler monterats ihop som ska ge andelsägarna förnybar energi. Solparken på sex hektar blir Östersunds första och är en av Sveriges största med en effekt på 3 MW och cirka 10 000 paneler. Den byggs mellan Jämtkraft Arena och E14 i Östersund. Hela bygget sköts och kvalitetssäkras av företaget Solkompaniet.

FAKTA ÖSTERSUND SOLPARK

Storlek: Sex hektar, eller motsvarande ungefär nio fotbollsplaner. 

Effekt: 3 MW och cirka 10 000 paneler, vilket räcker till hushållsel i ungefär 600 villor eller 1000 lägenheter. 

Organisation: Östersund Solpark är ett gemensamt initiativ med Östersundshem. Byggs av Jämtkraft men kommer efter uppförandet överlåtas till de framtida ägarna Östersundshem, privatpersoner och andra företag samt Jämtkraft, genom andelar i en ekonomisk förening.  

Andelskostnad: 850 kronor. En andel ger cirka 100 kWh solel per år. 
Totalt finns 30 000 andelar i Östersund Solpark. 15 000 är reserverade till Östersundshem, 10 000 ägs av privatpersoner och företag, 5 000 andelar behåller Jämtkraft.

 

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.