Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktieträff med Hamlet Pharma AB och Alligator Bioscience AB

  Välkommen på aktieträff med Hamlet Pharma AB och Alligator Bioscience AB torsdag den 12:e september 18:30!

  Observera anmälan och betalning till plusgirokonto 574305-9
  Pris: 80 kr (ej medlem 120 kr)

  Betalning: Avgiften betalas till plusgirokonto 574305-9 märk betalningen med Hamlet + Höganäs 106 + fullständigt namn + medlemsnummer

  Betalningen ska vara oss till handa senast fredagen 6:e september. Din anmälan är inte giltig förrän betalning erhållits.

  Anmälningsavgift återbetalas ej.

   

  wysiwyg_image

  Hamlet Pharma AB

  Hamlet Pharma AB bedriver läkemedelsutveckling baserat på ett tumördödande protein-lipidkomplex, bildat av två naturliga och ofarliga molekyler som finns i bröstmjölk. Utvecklingen syftar till att ta fram preparat som primärt ska användas för behandling och prevention av cancersjukdomar. Studier görs idag på fall som berör blåscancer, och bolaget avser att utöka sin verksamhet till att omfatta andra cancerformer.

  HAMLETs mål är att bevisa effekten av HAMLET-terapi och att utveckla läkemedel som dödar tumörceller med större precision än nuvarande läkemedel.

  Hamlet Pharma AB kommer att presenteras av Catharina Svanborg ordförande och grundare.

   

  wysiwyg_image

  Alligator Bioscience AB

  Alligator bioscience är ett forskningsbaserat bioteknikföretag som utvecklar antikroppsbaserade läkemedel för behandling av cancer. Bolaget är specialiserat på utveckling av tumörriktade immunterapier, i synnerhet agonistiska mono- och bispecifika antikroppar. Vid immunterapi aktiveras patientens eget immunförsvar för att bota cancer. Begreppet tumörriktad innebär att läkemedlet administreras eller designas på ett sådant sätt att den immunaktiverande effekten lokaliseras till tumören. Detta resulterar i en fördelaktig effekt- och säkerhetsprofil.

  Alligator är främst verksam i de tidiga faserna av läkemedelsutvecklingen, från idé till kliniska fas II-studier. Detta innefattar bland annat identifiering av nya angreppspunkter för läkemedel, framtagning och optimering av nya läkemedelskandidater, utvärdering av preklinisk effekt och säkerhet, samt slutligen konfirmerande kliniska studier på cancerpatienter.

  Alligator grundades 2001 och är beläget på Medicon Village i Lund, Sverige.

  Företaget presenteras av Per-Olof Schrewelius CFO

  wysiwyg_image

   

  Enklare förtäring med lättöl eller ramlösavatten och kaffe eller te ingår i priset.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.