Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktieträff med Investor och Nordic Equities

  Välkommen till en intressant aktiekväll med Investor AB och Nordic Equities Kapitalförvaltning AB.

  wysiwyg_image

  Investor, som bildades av familjen Wallenberg för hundra år sedan, är en ledande ägare av Nordenbaserade internationella kvalitetsbolag. Vi äger betydande minoritets- eller majoritetsandelar i högkvalitativa bolag. Genom vårt aktiva deltagande i styrelsearbetet arbetar vi för fortsatt förbättring av bolagens utveckling. Med vår industriella kunskap, vårt nätverk och finansiella styrka, strävar vi efter att göra våra bolag best-in-class.

  Vårt kassaflöde tillåter oss att stödja strategiska initiativ i våra bolag, tillvarata investeringsmöjligheter och förse våra aktieägare med utdelningar.

  Våra innehav inkluderar bland annat ABB, Atlas Copco, Ericsson, Mölnlycke och SEB.

  Investor presenteras av Magnus Dalhammar, Head of Investor Relations.

  wysiwyg_image

   

  Nordic Equities grundades 1993 och är en nordisk oberoende långsiktig fondförvaltare med tre fonder. Vår nordiska aktiefond Nordic Equities Strategy, vilken startades 2000/2001, har haft en god ackumulerad och relativ utveckling.

  Nordic Equities kunder finns både i Sverige och i Finland samt i Frankrike. Kundbasen består framförallt av institutioner såsom välgörenhetsstiftelser, resultatandelsstiftelser, pensionsfonder, banker och andra företag. Exempel på referenskunder är bl.a. Skanskas Pensionsstiftelse, Läkaresällskapet, NCCs Pensionsstiftelse, Nationalmusei vänner och Carl Johans Förbundet.

  Nordic Equities arbetar med en temadriven "stockpicking"-orienterad investeringsprocess. Vi lägger stor vikt vid att analysera aktuella skeenden och att jämföra samt utvärdera dem utifrån ett historiskt perspektiv. Vidare är en betydelsefull del i investeringsprocessen regelbundna möten med företag.

  Till fondbolagets placeringsråd har anknutits ett antal rådgivare med en lång internationell erfarenhet från bl.a. Soros AM i New York och Merrill Lynch AM i London.

  Nordic Equities presenteras av Lars Kinnunen och Jessica Almgren.

  Lars och Jessica kommer att tala under temat "Långsiktig kapitalförvaltning ur ett globalt perspektiv". I ljuset av en global BNP-tillväxt 2017/2018 på 3,8 procent, men med geopolitiska risker och branschmässiga skillnader ger Lars och Jessica från Nordic Equities Kapitalförvaltning en bild av rådande konjunktur- och börsläge. Vidare kommer Lars och Jessica att berätta om långsiktigt framgångsrik förvaltningsstrategi och om möjligheter samt risker på de globala aktiemarknaderna.

   

   

  Fika med kaffe/te och tilltugg serveras.

  OBS! NY LOKAL - LÄNSFÖRSÄKRINGAR (med ingång från Barnarpsgatan 20).

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.