Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktieträff med Nibe, Latour och Kentima Holding tisdag den 10 april 2018

  Program för kvällen:
  18.30 - 19.15 Nibe presenteras av GertEric Lindquist
  19.15 - 20.00 Latour presenteras
  20.00 - 20.45 Kaffe och macka
  20.45 - 21.30 Kentima Holding presenteras av Kent Nilsson

  wysiwyg_image

  Hållbara energilösningar i världsklass

   

  NIBE vill bidra till en energisnålare vardag för våra kunder och för samhället i stort genom att utveckla hållbara energilösningar i världsklass.

   

   

   

  En stor del av det som vi upplever som bekvämlighet, trivsel och trygghet i våra moderna hem, kommer från utrustning som använder energi till att värma, kyla, ventilera eller på annat sätt åstadkomma ett behagligt klimat för de som vistas där.

   

  NIBE är närvarande i de flesta av den sortens utrustningar, antingen som tillverkare av en produkt eller systemlösning, eller som tillverkare av en eller flera komponenter i en produkt.

  Vi värmer, kyler och ventilerar
  Ju större byggnad, desto större blir investeringen i utrustning för inomhuskomfort och desto viktigare blir det att välja rätt, såväl ur driftssäkerhets- som ekonomi- och klimatsynpunkt. NIBE har kunskapen, erfarenheten och de tekniska lösningarna för att hitta det bästa konceptet till varje typ av fastighet, oavsett om det är ett flerfamiljshus, en industri, ett lantbruk, ett hotell, en kyrka eller ett slott. 

  Vi värmer och styr intelligent 
  NIBE finns också representerade i industrin med utveckling och tillverkning av komponenter och lösningar för intelligent uppvärmning och styrning. Många företag inom vitt skilda branscher, vilka kräver olika lösningar för sina specifika produkter, har hittat sin industripartner i NIBE.

  Vi bidrar till energieffektivisering och hållbar utveckling
  NIBE deltar med sina produkter på ett naturligt sätt i den internationella ambitionen att uppnå ett tillstånd av hållbarhet i världen. Vi ser det som vårt ansvar att arbeta målinriktat för att åstadkomma en produktportfölj som stöder omställningen till ett fossilfritt samhälle med minskad energiförbrukning, samtidigt som vi minskar vår egen klimat- och miljöpåverkan i allt ifrån produktions- till leverantörsledet


  Latour är ett blandat investmentbolag som investerar långsiktigt i sunda företag med egna produkter som möter växande internationell efterfrågan

   

  Verksamheten bedrivs i huvudsak i två grenar, en helägd industrirörelse samt en portfölj av nio börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. 

   

  Utöver de två huvudsakliga verksamhetsgrenarna innehar Latour även ett antal delägda onoterade verksamheter med goda framtidsutsikter.

   

  Oavsett om innehaven är noterade, helägda eller delägda, verkar Latour som aktiv huvudägare i bolagen

   

  Latours övergripande verksamhetsidé är att investera i sunda företag med egna produkter, en stark utvecklingspotential och goda framtidsutsikter. Den långsiktiga ambitionen är att genom ett aktivt ägande skapa tillväxt och mervärde i dessa innehav, vilket i sin tur ska avspeglas i utvecklingen av företagets aktie.

   


  Kentima bedriver utveckling, tillverkning och försäljning av avancerade produkter
  som är avsedda för säkerhets- och automationsbranschen

   

  Vi har delat in vår verksamhet i två affärsområden: 
  Automation och Security.

   

  Inom Affärsområdet Automation utvecklar, tillverkar och säljer Kentima produkter inom tre produktområden, HMI/SCADA Software, Operator Panels och Industrial Computers.

  Våra automationsprodukter används främst inom tillverkningsindustri, processindustri,
  fastighetsautomation och för enskilda maskiner.

  Inom Affärsområdet Security utvecklar, tillverkar och säljer Kentima produkter inom tre produktområden, Video Management Software (VMS), Network Video Recorder (NVR), Network Video Client (NVC) samt Physical Security Information Management Software (PSIM).

   

  Våra säkerhetsprodukter används nästan över allt till exempel flygplatser,
  lastbilsterminaler, idrottsarenor, köpcentrum, butiker, järnvägsstationer,
  industri- och processanläggningar, skolor, sjukhus och andra offentliga byggnader.

  Observera att vi har ingen anmälan till
  våra träffar i Linköping! Alla är välkomna!

  Medlem går in fritt
  Icke-medlem betalar 50 kr

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.