Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktieträff med Nordic Equities och Svolder

  Välkommen till en intressant aktiekväll med Nordic Equities Kapitalförvaltning AB och Svolder AB.

  wysiwyg_image

  Nordic Equities grundades 1993 och är en nordisk oberoende långsiktig fondförvaltare med tre fonder. Vår nordiska aktiefond Nordic Equities Strategy, vilken startades 2000/2001, har haft en god ackumulerad och relativ utveckling.

  Nordic Equities kunder finns både i Sverige och i Finland samt i Frankrike. Kundbasen består framförallt av institutioner såsom välgörenhetsstiftelser, resultatandelsstiftelser, pensionsfonder, banker och andra företag. Exempel på referenskunder är bl.a. Skanskas Pensionsstiftelse, Läkaresällskapet, NCCs Pensionsstiftelse, Nationalmusei vänner och Carl Johans Förbundet.

  Nordic Equities arbetar med en temadriven "stockpicking"-orienterad investeringsprocess. Vi lägger stor vikt vid att analysera aktuella skeenden och att jämföra samt utvärdera dem utifrån ett historiskt perspektiv. Vidare är en betydelsefull del i investeringsprocessen regelbundna möten med företag.

  Till fondbolagets placeringsråd har anknutits ett antal rådgivare med en lång internationell erfarenhet från bl.a. Soros AM i New York och Merrill Lynch AM i London.

  Nordic Equities presenteras av Lars Kinnunen. 

  Lars tema för kvällens föredrag; "långsiktig kapitalförvaltning ur ett global perspektiv".

  wysiwyg_image

  Svolder är ett investmentbolag som huvudsakligen investerar i börsnoterade aktier i svenska små och medelstora företag. Bolaget aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

  • I termer av värdeskapande strävar Svolder efter att över tid vara det ledande investmentbolaget på Nasdaq Stockholm.
  • Överordnat mål är att, med en fullt investerad aktieportfölj, långsiktigt skapa en totalavkastning som väsentligen överstiger den svenska småbolagsmarknaden mätt som Carnegie Small Cap Index (CSRX).
  • Svolder strävar efter att uppvisa långsiktig utdelningstillväxt.
  • Genom en systematisk och specialiserad analys- och urvalsprocess skapas förutsättningar för att aktien skall vara ett attraktivt placeringsalternativ.

  Svolder presenteras av VD Ulf Hedlundh. 

  Ulf kommer framför allt att tala om börsen samt några av portföljbolagen.

   

  Kaffe och ostfralla serveras i pausen (kostnadsfritt).

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.