Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktieträff med Stora Enso och XANO

  Välkommen till en intressant aktiekväll där det anrika skogsbolaget Stora Enso och Jönköpingsbaserade XANO Industri presenterar sina verksamheter.

  wysiwyg_image

  Stora Enso presenteras av Sverigechefen Per Lyrvall samt David Ekberg som är chef för fabriken i Jönköping.

  Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Företagets mål är att ersätta fossilbaserade material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. 

  Stora Enso bildades 1998 genom en fusion mellan finska Enso Oyj och Stora Kopparbergs Bergslags Aktiebolag (STORA) och har sitt huvudkontor i Helsingfors.

  Företaget har cirka 25 000 medarbetare i över 35 länder och omsättningen 2016 uppgick till 9,8 miljarder EUR. Stora Enso är börsnoterat i Helsingfors och Stockholm.

   

   

  wysiwyg_image

  XANO Industri AB är en industrikoncern med säte i Jönköping. En viktig del av affärskonceptet är strategiska förvärv. Sedan 1980 har närmare 60 företagsförvärv genomförts. Under 2000-talet har två affärsenheter avskilts och separatnoterats under namnen ITAB Shop Concept och AGES Industri.

  XANO utvecklar, förvärvar och driver nischade teknikföretag med tillverknings- och utvecklingstjänster för industriprodukter och automationsutrustning. Företagen arbetar inom väl definierade nischer och har hög kompetens inom respektive teknikområde. Verksamheten är uppdelad i tre affärsenheter. Under 2017 omsatte koncernen cirka 1 ,6 miljarder kronor och hade närmare 1 000 anställda. XANO är sedan 1988 noterat på Stockholmsbörsen.

  XANO presenteras av VD Lennart Persson.

   

  Fika med kaffe/te och tilltugg i paus.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.