Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktieträff med Stora Enso, Swedish Match och AstraZeneca tisdagen 11 september kl.18 - 21

Aktieträff med Stora Enso, Swedish Match och AstraZeneca tisdagen den 11 september kl 18 - 21 på Aros Congress Center.

wysiwyg_image

Stora Enso

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Vårt mål är att ersätta icke förnybara material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material.

De material som Stora Enso använder är förnybara, återvinningsbara och går att återanvända. De utgör grunden för många innovativa lösningar inom förpackningar, träprodukter och biomaterial som kan användas istället för produkter som baseras på fossila bränslen och andra icke förnybara material.

Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder och är börsnoterat i Helsingfors och Stockholm på Nasdaqs Large Cap lista. Omsättningen 2017 uppgick till 10 miljarder Euro och det operativa rörelseresultatet till 1 miljard Euro.

Att använda hela trädet till produkter och bioenergi är målet. Stora Enso arbetar för koldioxidneutralitet i deras produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. De förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.

Stora Enso presenteras på vår träff av Per Lyvall, Sverigechef

wysiwyg_image

Swedish Match

Swedish Match, med ursprung i AB Svenska Tobaksmonopolet som grundades 1915 och Svenska Tändsticks AB som grundades 1917, har varit en viktig del av svensk industri och handel sedan 1900-talets början. Idag utvecklar, tillverkar och säljer Swedish Match kvalitetsprodukter under marknadsledande varumärken inom produktområdena Snus och moist snuff, Övriga tobaksprodukter (cigarrer och tuggtobak) samt Tändprodukter (tändstickor, tändare och kompletterande produkter).

Organisk tillväxt är basen i Swedish Match strategi och företaget ser betydande möjligheter att förstärka sina marknadspositioner inom rökfria produkter i Skandinavien och USA samt expansion till vissa nya exportmarknader. Swedish Match ser också stor potential för massmarknadscigarrer i USA.

Swedish Match presenteras av Johan Wredberg, Director Communications and Media Relations och Alexander Bergendorf, Manager Investor Relations and Business Analysis.

wysiwyg_image

AstraZeneca

AstraZeneca är ett globalt, forskningsbaserat bioläkemedelsföretag med huvudfokus på sjukdomsområdena hjärta/kärl/metabola sjukdomar, cancer samt andningsvägar. 

AstraZenecas historia i Sverige började för mer än 100 år sedan. Idag har företaget 61 100 medarbetare över hela världen och verksamhet i mer än 100 länder.

Den totala försäljningen under 2017 uppgick till 22,5 miljarder dollar.

AstraZenecas strategiska forskningscentra ligger idag i Sverige, USA och Storbritannien. AstraZeneca är en av Sveriges största exportörer och under 2016 exporterade företaget produkter för 40 miljarder svenska kronor.

AstraZenecas aktier handlas på börserna i London, Stockholm och New York. Med ett börsvärde på cirka 90 miljarder dollar är AstraZeneca det största företaget på OMX30.

AstraZeneca presenteras på vår träff av Christer Gruvris, Investor Relations Director

Varmt välkomna!

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.