Bli medlem
Bli medlem

Du är här

AKTIETRÄFF MED SWECO, MR GREEN och ATEA

  AKTIETRÄFF MED SWECO, MR GREEN och ATEA

  Välkommen till höstens första aktieträff med besök av tre spännande kursvinnare! SWECO, MR GREEN och ATEA är kvällens aktörer och vi träffas som vanligt på Umeå Folkets Hus, Storgatan 59, lokal GRIM. Kom i tid och tänk på att det kan ta längre tid än vanligt att ta sig dit på grund av ombyggnationen av Vasaplan. Gratis inträde. Kaffe och smörgås är gratis för medlemmar i Aktiespararna och Unga aktiesparare och kostar 80 kr för övriga. Meddela eventuella allergier! Bjud gärna in intresserade vänner och bekanta!

  PROGRAM

  18.00      MR GREEN

  18,45      SWECO

  19.30      KAFFEPAUS

  20,00      ATEA

   

  SWECO                                         Tomas Carlsson, VD SWECO

  Vi får besök av en av de senaste årens kursvinnare på börsen. SWECOs VD Tomas Carlsson har sina rötter i Umeå och har varit SWECO:s VD sedan 2012. Företaget har en snabb tillväxt både organiskt och via förvärv. SWECO levererar kvalificerade tekniska konsulttjänster inom teknik, miljö och arkitektur i Norden och Europa. SWECO  har 14500 anställda och omsätter c:a 16,5 miljarder SEK. I Sverige erbjuder Sweco ett brett utbud av tjänster inom arkitektur, byggkonstruktion, installation, infrastruktur, vatten & miljö, projektledning, energisystem, IT för samhällsutveckling och industri. SWECO har 50 kontor i Sverige, bl.a. i Umeå. SWECO finns noterade på Nasdaq Stockholm Large Cap. 

   

  MR GREEN                          Per Norman, VD Mr Green

  Mr Green är ett spännande företag i en snabbt växande bransch. Bolaget har onlinecasino som sin huvudverksamhet och är noterat på Nasdaq Stockholm Small Cap. Mr Green grundades 2007 och har haft en snabb tillväxt. Mr Green erbjuder underhållning och en förstklassig spelupplevelse i en ansvarsfull miljö och  bolaget har som målsättning att vara en betydande global aktör som formar den framtida onlinespelindustrin. Bolaget hade 182 anställda vid årsskiftet, varav 149 på Malta och 33 i Sverige. Green gaming, d.v.s. ansvarsfullt spelande är en viktig del av företagets värdegrund. Flera nya, spännande produkter har lanserats på senare tid och branschens tillväxt är stark. Mr Greens omsättning ökade +31,2% under det första halvåret 2017 jämfört med samma tidpunkt året innan.  

   

  ATEA             Jörgen Winqvist, platschef ATEA Umeå

  Vi får intressant information om den spännande utvecklingen inom digitalisering och även lära oss mer om ATEA som är ett IT-konsultföretag noterat på Oslobörsen och har ett marknadsvärde på c:a 11,5 miljarder NOK. ATEA är marknadsledande inom IT-infrastruktur för företag och offentlig sektor i Norden och Baltikum och erbjuder både hårdvara och mjukvara från världens ledande leverantörer. Aktien har haft en bra utveckling de senaste åren och kursuppgången är +34% sedan årsskiftet. ATEA har 6900 anställda, har 86 kontor i sju olika länder och omsätter c:a 31 miljarder NOK med Sverige som den största marknaden. ATEA har etablerat ett datacenter i Umeå och har kontor här. Tillväxten sker både organiskt och via förvärv.

   

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.