Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktieträff med Tethys Oil och Svolder

  Aktieträff med Tethys Oil och Svolder tisdagen den 5 september kl 18.30.
  Kyrkbacksgården i Västerås

  wysiwyg_image

  Tethys Oil

  Tethys Oil är ett svenskt energibolag med inriktning på prospektering och produktion av oljetillgångar. Tethys Oil kärnområde är Sultanatet Oman, där Tethys Oil till ytan är en av landets största licensinnehavare. Tethys Oil har också prospekterings- och produktionstillgångar onshore Litauen och Frankrike.

  Tethys Oil stamaktie är noterad på Stockholmsbörsens Mid Cap lista sedan april 2004.

  wysiwyg_image

  Svolder

  Svolder är ett rent investmentbolag som huvudsakligen placerar i noterade aktier i svenska små och medelstora företag. Bland innehaven finns t.ex. Troax, Scandic Hotels, SAAB, Mekonomen, Klövern, Nolato och många fler små och stora bolag.

  Placeringar i kategorin små och medelstora bolag är mindre konkurrensutsatta eftersom de bevakas av färre analytiker, förvaltare och ekonomijournalister än de för större bolag.

  Svolder arbetar utifrån en analyshorisont om minst tre år. För sådan tidsperiod uppställs särskilda prognoser för centrala företagsvariabler som omsättning, resultat, finansieringskostnader, skatt, kassaflöde, kapitalstruktur, finansiering samt utdelning. I prognoserna tas hänsyn till bedömda omvärldsfaktorer och makroekonomiska scenarier.

  Bolagets stamaktie är noterad på Stockholmsbörsen sedan juni 1993 och finns numera på Stockholmsbörsens Mid Cap lista. Svolders substansvärde per 7 juli är 218kr/aktie vilket innebär att B-aktien handlas till liten rabatt.

  Svolder presenteras på vår träff av Ulf Hedlundh, VD.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.