Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktieträff på Folkungaskolan den 3 oktober 2017 med Indentive, Husqvarna och Kancera

  18.30 - 19.15 Indentive presenteras av Lars-Thomas Rasmussen, VD
  19.15 - 20.00 Husqvarna presenteras av Tobias Norrby, Investor Relations Manager
  20.00 - 20.45 Kaffe och macka
  20.45 - 21.30 Kancera presenteras av Thomas Olin Phd, CEO

  Indentive är ett snabbt växande Linköpingsföretag som planerar att inom kort går till börsen. Bolaget har två affärsområden, dels Utvecklingshuset där man är specialiserade inom app-utveckling, cloud-lösningar och IoT-teknologi, dels Connective.
  Connective är en egenutvecklad molnbaserade IoT-plattform för ”smarta hem” som förbättrar vår vardag. IoT är en förkortning av "Internet of Things".

  Connective handlar kortfattat om att, med hjälp av olika enheter och sensorer, underlätta och stödja vår vardag. 
  Med möjligheten att elektroniskt styra och hantera fysiska objekt ger IoT oss funktioner att förändra hur vi påverkas av vår omgivning.

  Tidsbesparingar för individer likväl som företag, förbättrad levnadsstandard och effektivare vård för patienter, ökad säkerhet och energibesparingar för bostäder är ett urval av möjligheter som Connective kan ge.

  Indentive är ett bolag som med stor passion arbetar med att utveckla användarvänliga och kreativa lösningar. 

  Bolaget erhöll under 2016 utmärkelsen ”Digital Gasell”, utsedd av Google och Dagens Industri. 
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Husqvarna Group - en världsledande tillverkare av utomhusprodukter

  Husqvarna Group är en världsledande tillverkare av produkter för skogs-, park-, och trädgårdsskötsel. Sortimentet omfattar bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och åkgräsklippare. Koncernen är även ledande i Europa inom trädgårdsbevattning och världsledande inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin.

  Koncernens produkter och lösningar säljs främst under varumärkena Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah och Diamant Boart via fack- och detaljhandlare till konumenter och profesionella användare i mer än 100 länder. Nettoomsättningen 2015 uppgick till 36 miljarder kronor och koncernen har över 13 000 medarbetare 40 länder. 

  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Kancera utvecklar framtidens läkemedel mot cancer
  Kancera
  är ett bioteknikföretag som bedriver utveckling av läkemedel som har potential att bota och bromsa leukemi och solida tumörer genom att dels stoppa överlevnadssignaler i cancercellen och dels hindra cancerns anpassning av ämnesomsättning och därmed göra cancern mer känslig mot kemoterapi.
   

  Målet är att utveckla en ny generation läkemedel mot cancer som slår mot de egenskaper som idag gör att tumörer i många fall återkommer och då ofta i en mer elakartad och motståndskraftig form.

  I den befintliga produktutvecklingsportföljen har Kancera tre läkemedelsprojekt mot leukemi och mot solida tumörer.
  Utvecklingen av de nya läkemedelstyperna sker i nära samverkan mellan klinisk och industriell expertis.
  Fokus läggs på läkemedelskandidatens förmåga att övervinna sjukdomens resistens mot behandling vilket är en av de huvudsakliga dödsorsakerna i cancer.

  Kancera grundades våren 2010.  Aktien upptogs till handel på NASDAQ OMX First North den 25 februari 2011.

   

   

   

   

   

   

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.