Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Aktieträff på Folkungaskolan den 7 november 2017 med Stora Enso och Momentum Group

  18.30 - 19.15
  Stora Enso presenteras av Per Lyrvall, Country Manager Sweden

  19.45 -20.15
  Kaffe och macka

  Momentum Group presenteras av Mats Karlqvist, Head of Investor Relations
  20.00 - 20.45

  Vi håller till i Folkungaskolans aula

  med ingång från baksidan av skolan
  längst upp till vänster på Folkungagatan!

  Ta med och visa ditt medlemsbevis!

  Stora Enso
  Med vår stora kompetens inom trä och andra biomassaprodukter fokuserar vi på att möta behoven från kunder och konsumenter i en ständigt föränderlig värld och samtidigt använda naturens resurser på ett hållbart sätt.

  Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Bland våra kunder finns förläggare, detaljhandlare, varumärkesägare, tryckerier, kartongtillverkare, grossister, konverterare, snickerier och byggföretag. 

  Vårt mål är att ersätta fossilbaserade material genom att skapa och utveckla nya produkter och tjänster som bygger på trä och andra förnybara material. Vi menar att allt som tillverkas av fossila material idag kan tillverkas av träd imorgon. 

  Vårt fokus ligger på fiberbaserade förpackningar, plantagebaserad massa, innovationer inom biomaterial och hållbara bygglösningar. 

  Företaget har cirka 26 000 medarbetare i över 35 länder och är börsnoterat i Helsingfors och Stockholm. Vår omsättning 2015 uppgick till 10,0 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 915 MEUR. Vi använder och utvecklar vår kompetens inom förnybara material både för att möta kundernas behov och många av dagens globala utmaningar i fråga om råvaror. 

  Våra produkter är ett klimatvänligt alternativ till många produkter tillverkade av icke förnybara material och ger ett mindre kolavtryck. Att ta ansvar – att skapa värde för människorna och vår planet – ligger till grund för vårt sätt att tänka och vårt förhållningssätt i varje aspekt av vår verksamhet

   

  Stora Ensos Sverigechef talade på Aktiespararträff i Linköping

   

  Momentum Group
  Momentum Group förser industri- och byggsektorn i norra Europa med industriförnödenheter och industrikomponenter.

  Momentum Group är en av de ledande återförsäljarna av industriförnödenheter och industrikomponenter, i kombination med tjänster och service, till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Sverige, Norge och Finland.

  Koncernen har cirka 1 600 medarbetare och omsätter cirka 5,5 miljarder SEK per år.

  Momentum Group-koncernen består av sex verksamhetsområden som är organiserade i två affärsområden:

  Verktyg & Förnödenheter och Komponenter & Tjänster.

   Momentum Groups kunder återfinns inom industrisektorn (60 procent), bygg- och anläggningssektorn (15 procent), offentlig sektor (10 procent) samt övriga branscher (15 procent)

   

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.