Bli medlem
Bli medlem

Du är här

AQ Group och Creades presenteras

  AQ Group är en global tillverkare av komponenter och system till krävande industrikunder. Creades är ett investeringsbolag som är långsiktig engagerad ägare i mindre och medelstora noterade och onoterade bolag

  AQ Group  finns i tolv länder och är uppdelat i segmenten System och Komponent. Inom segment System ingår affärsområdena Elskåp och Systemprodukter och Inom segmentet Komponent ingår affärsområden Formsprutning, Induktiva komponenter, Kablage samt Plåtbearbetning.

  Verksamheterna är organiserade i dessa specialiserade affärsområden med rörelsedrivande bolag som erbjuder kostnadseffektiva lösningar för kunderna. Den samlade kunskapen inom AQ Group tillsammans med global närvaro erbjuder unika fördelar för kunder runt om i världen.

  AQ Group har sedan starten 1994 visat en stadig snabb tillväxt med god lönsamhet. Koncernen har totalt 5100 anställda, varav ca 75% i tillväxtländer utanför Sverige. Årsomsättningen uppgick 2017 till 4 miljarder SEK. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholms huvudmarknad och har AAA, högsta kreditvärdighet sedan 1999

  Bolaget kommer att presenteras  av en av dess grundare, PO Andersson

   

  Creades är ett relativt nytt investeringsbolag som är långsiktigt engagerat  främst i mindre och medelstora noterade och onoterade bolag.

  Creades skapades vid årsskiftet 2011/2012 i samband med att Investment AB Öresund delades upp i två bolag där 59 procent av Öresunds substansvärde tilldelades det nya bolaget Creades med Sven Hagströmer som huvudägare.
   
  Substansvärdet i Creades är ca 3,5 miljarder kronor fördelat på en portfölj som består till ungefär 70 procent av noterade innehav. Creades större innehav består av Avanza, Lindab, Addnode, Bygghemma, Apotea, Acne Studios, Tink, Kaching, samt dotterbolagen Inet och Röhnisch.

  Creades  kommer att presenteras av VD John Hedberg

   

  Du behöver inye anmäla dig till denna aktivitet. Vi har gott om plats och bullar!

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.