Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Årsmöte och Aktiekväll med Ortoma AB och Veoneer. Ortoma presenteras av Linus Byström och Veoneer av Magnus Nygren.

  wysiwyg_image

  Ortoma, ett Göteborgsföretag, utvecklar operationssystem för planering och positionering av ledimplantat vid knäleds-höft och ryggkirurgi.

  Planeringen görs med hjälp av 3D grafik som mäter in patientens anatomi och ”väljer” implantat.  Vid positioneringen guidas kirurgen med kamera vid placeringen av implantatet under operationen.  Målet är rätt implantat på rätt plats för varje patient. Företaget har erhållit godkännande av sin metod hos det amerikanska läkemedelverket. Presentatör är VD Linus Byström.

  wysiwyg_image

  Veoneer- “create trust in mobility”

  Veoneer är ett av bilindustrins yngsta företag och grundades 2018 som en avknoppning av svenska Autoliv. Företaget bygger således på arvet av över 60 års kunnande inom utveckling av trafiksäkerhetssystem och har tagit delar av denna kultur in i det nya företaget.

  Veoneer utvecklar, tillverkar och säljer den senaste tekniken inom mjukvara, hårdvara och system som gör bilkörning säkrare med avseende på aktiv säkerhet och förarstödssystem. Veoneer tillhandahåller alltså den nyckelteknik som krävs för att klara framtidens självkörande bilar med dess krav på tillförlitlighet samt flexibilitet. Som exempel på denna teknik kan nämnas avancerade kameror med egenutvecklade algoritmer, radar och olika styrenheter i bilarna.

  Koncernen har cirka 8 300 anställda i ett 15-tal länder och en årlig omsättning om ca 20 miljarder kronor. Veoneer levererar till de flesta större biltillverkarna runt om i världen och har huvudkontoret i Stockholm.

  Veoneer äger 50% av Zenuity, ett joint-Venture som ägs tillsammans med Volvocars med huvudsäte i Göteborg som har inriktningen att utveckla mjukvara för bl. a. självkörande bilar.

  Veoneer presenteras av Magnus Nygren: Vice President, Engineering.

  OBS. Vi avslutar kvällen med en utlottning!  Vinsterna kommer från föregående års besökande företag.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.