Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Årsmöte och aktieträff med Nolato, Arjo och SAAB tisdagen den 20 november kl. 17.30, Stora hörsalen, Garnisonen, Karlavägen 100 (OBS! Ny lokal).

 

 

20/11 2018 hade vi aktieträff med tre väletablerade företag, bland de större på börsen. Mer än 150 personer hade hörsammat kallelsen till träffen som ägde rum  i Garnisonens stora, välutrustade konferenssal på Karlavägen.

Tre företag som vuxit och utvecklats under lång tid presenterades av respektive VD, Vice VD/CFO och IR manager.

Arjo

År 1957 startade den skånske entreprenören Arne Johansson företaget Arjo. Tidigt började tillverkningen av medicinsk utrustning. Exporten växte och idag är Arjo marknadsledare i många länder för medicintekniska produkter och lösningar för människor med nedsatt rörelseförmåga och åldersrelaterade sjukdomar. -93 börsnoterades Arjo första gången och -95 förvärvades de av Getinge för att bli en division i det bolaget i drygt 20 år. I december -17 knoppade Getinge av Arjo, som åter blev ett noterat bolag - på Nasdaq Stockholm Large Cap. Kursen har sedan noteringen gått från 25 sek till cirka 31 sek idag. VD Joacim Lindoff berättade också om en produkt som Arjo kommer att utveckla i partnerskap med Next Step Dynamics. Det är ett smart armband som analyserar data som indikerar hälsan hos den som bär det. Riskövervakningen delas med vårdpersonal som bedömer vilka förebyggande insatser som behövs. Förhoppningen är att kunna avvärja många av de fallolyckor leder till mycket lidande och kostnader för äldre över hela världen.

Nolato

Nordiska Latexfabriken i Torekov grundades för 80 år sedan. De heter numera Nolato och har fortfarande hk och två fabriker i Torekov. De har egen produktion i tjugo fabriker i olika länder. Vice VD/CFO Per-Ola Holmström berättade att Nolato idag har tre huvudområden: medicinteknik och läkemedel, integrerade produkter och industriella lösningar. De arbetar både med egna varumärken och utvecklar lösningar tillsammans med kunder. Nolato är noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap. Aktien har rört sig ordentligt under det gångna året, högst över 800 kr och idag cirka 400 kr.

Saab

Sist ut var Saab som presenterades av IR manager Karl Förander. Många vet nog att bolaget startade som Svenska Aeroplanaktiebolaget och att det ingår i Wallenberggruppen. Idag är Saab en internationell koncern med mycket avancerade produkter och system för både civila- och försvarsändamål.  Flygplan och u-båtar i världsklass ingår i Saabs breda produktion. Saab är flitigt omskrivet i affärspressen - i dagarna bland annat i samband med den jätteemission på sex miljarder kronor som de genomför just nu. Saab är noterat på OMX Stockholm Large cap. Aktiekursen har varit högst cirka 430 kr och lägst cirka 340 kr under 2018.

 

 

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.