Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Årsmöte, träff med Latour och Sveriges Riksbank om ekronor

  Vårt sedvanliga årsmöte blir den första programpunkten. Alla är välkomna, men endast medlemmar i Lundaavdelningen har rösträtt. Föredragningslista tillhandahålles under mötet. Vi kommer att välja ledningsgrupp.

  wysiwyg_image

  Därefter välkomnar vi Latour, vilket är ett blandat investmentbolag, som investerar långsiktigt i sunda företag med egna produkter som möter växande internationell efterfrågan.

  Verksamheten bedrivs i huvudsak i två grenar, en helägd industrirörelse samt en portfölj av tio börsnoterade innehav, där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Latour presenteras av CFO Anders Mörck.

  wysiwyg_image

  Efter pausen välkomnar vi världens äldsta centralbank Sveriges Riksbank, som har gjort en spännande resa från tunga kopparmynt på 1600-talet vidare till att ge ut Europas första sedel. Nu tar Sveriges Riksbank steget in i framtiden och utreder om det är dags för den svenska sedeln att få en digital form, en e-krona. Men varför behövs en sådan? Vilka är fördelarna och vilka är riskerna? Riksbanken har i uppdrag att säkerställa stabila prisökningar, finansiell stabilitet och ett säkert betalningsväsende. Kärnprodukten i detta är pengar, och dess form är under en ovanligt spännande omvandling. Sveriges Riksbank presenteras av Kommunikationschef Ann-Leena Mikiver.

   

  Mellan programpunkterna blir det en paus med lätt förtäring och vi har slutligen en utlottning.

   

  Välkomna. Tag gärna med vänner och bekanta, som är intresserade av att spara i aktier och fonder.

  Obs! Visa medlemskort i entrén annars full avgift.

   

  Deltagaravgift: Medlemmar 40 kr, övriga gäster 60 kr (fritt inträde om årsmedlemskap löses under kvällen).

   

  Anmälan senast den 6 december på hemsidan och betala på plats med jämna pengar. Vänligen ange namn, medlemsnummer, adress och telefon. Vid eventuell frånvaro eller avanmälan efter anmälningstidens utgång måste betalning göras på plusgiro 574305-9 och då blir avgiften 40 SEK. Skriv namn+Lund 115 på meddelandet vid efterbetalning. Notera att den, som anmält sig i förväg i tid och kommer med årsmedlemskort, erhåller en bonus på inträdet med rabatt på 40 SEK.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.