Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Balco och Prodma AB besöker Mariestad 11 december.

  Vi välkomnar Marknadschef David Andersson från Balco Group AB och VD Jan Kristoffersson från Prodma AB .

  Balco Group AB är ett bolag i byggsektorn som grundades i Växsjö 1987. Idag är man en ledande leverantör av betongbalkonger. Balcos balkonger är kundanpassade, moderna och säljs under eget varumärke till bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och byggföretag.

  Bolaget leverera inglasade balkonger och balkonglösningar, främst på renoveringsmarknaden och mot bostadsrättsföreningar. Bolaget är specialiserat på att byta befintliga balkonger mot nya inglasade balkonger och har egen så kallad Balco-metod. Metoden medför många fördelar, såsom exempelvis lägre energikostnader, ökad levnadsstandard och värdeökning på lägenheten och fastigheten.Från Växsjö samordnas verksamheten via dotterbolag i Danmark, Norge, Tyskland, Nederländerna, och England. Totalt arbetar c:a 350 personer på Balco.

  Prodma AB producerar och utvecklar produkter, både lego och som underleverantör till kunder med etablerade varumärken. I deras anläggning sker bl.a. produktion av luftfuktare till Woods och tork och överskåp till Elektrolux. Dessutom erbjuds konsulttjänster inom områdena produktutveckling och produktionsteknik med specialitet inom områdena: Kyl/Värmeteknik, Plåtbearbetning, Pulverlackering, Plastarkextrudering, Vakuumformning, Polyuretanisolering, Montering.

  Grundarna Jan Kristoffersson VD, Anders Larsson( produktion) och Jan Eklund(produktutveckling)med lång erfarenhet av utveckling och produktion av apparater för kyla, värme och avfuktning bygger vidare på existerande unika kompetenser och processer i fabriken.

  Prodma AB bildades 2016 med sikte på att ta över Elektrolux produktionsanläggning i Mariestad. 1 maj 2017 fullbordades köpet av cirka 68000 m2 produktions-/ kontors-/ förrådslokaler och tillhörande maskiner och utrustning.

   

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.