Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Besök Holmens anläggningar vid Bråviken och Norrköpings Industrilandskap

  Samling kl. 8.20 vid parkeringsplatsen i anslutning till trapporna till Lidingö Stadshus. Åter senast kl. 18.15.

  Aktiespararna Lidingös företagsbesök kommer i år att ske vid Holmen ABs anläggningar vid Bråviken. Vi kommer inledningsvis att få en presentation av skogsindustrikoncernen Holmen, som tillverkar kartong, tryckpapper och trävaror samt driver verksamhet inom skogsbruk och energi. Presentationen kommer att lämnas av Johan Padel; VD Holmen Timber.

  Efter lunch i personalmatsal i anslutning till Holmen Bravikens pappersbruk besöker vi Holmen Bravikens sågverk, som är Skandinaviens största och modernaste. 2015 genomfördes en strategisk investering i sågverket för att bredda produktionen med snickerivirke i furu samt möjliggöra produktion av trallvirke och reglar för utomhusbruk. Besöket hos Holmens anläggningar avslutas med en kaffestund under vilken det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor.

  Holmens aktier är noterade på Stockholmsbörsens lista för Stora bolag.

  Efter besöket vid Holmens anläggningar åker vi till Industrilandskapet i centrala Norrköping. Där kommer att finnas möjlighet att delta i en c:a 1 timma lång guidad  rundvandring bland väl bevarade byggnader från främst perioden med omfattande textilindusri. Som alternativ kommer att finns möjlighet att besöka Arbetets Museum, som ligger i en av byggnaderna i Industrilandskapet, eller att på egen göra en rundvandring i Industrilandskapet. Då antalet som kan delta i den guidade rundvandringen är något lägre än det maximala antal som ryms i bussen måste intresse för att delta i den anges i rutan för "Meddelande".

  Såväl besöket vid sågverket som Industrilandskapet medför utevistelse varför deltagare bör vara utrustad för att klara genomförande även vid dåligt väder.

  Avgiften erläggs kontant i samband med lunchen.

  Anmälan av gäst görs genom att först klicka på "Lägg till gäst" och därefter rapportera in namnet på gästen i den nya mall som kommer upp. Gäst skall således inte noteras i den ruta som finns under "Lägg till gäst".

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.