Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Börskväll på webben den 23 november

  wysiwyg_image

  Varmt välkommen till Aktiespararnas Börskväll på webben!

  Vi har bjudit in flera intressanta företag/organisationer och personer, som modereras av Henrik Frenkel.

  Getinge – har patienten tillfrisknat nu?
  Getinge, som bland annat säljer operationsbord och belysning till operationssalar, har de senaste åren under ledning av relativt nytillträdde VDn Mattias Perjos, levererat allt starkare siffror. Bolaget rider för närvarande på att pandemin skapat en enorm efterfrågan på respiratorer, när sjukhusens intensivvårdsavdelningar fyllts med covid 19-patienter. I den senaste delårsrapporten deklarerar dock Mattias Perjos att osäkerheten har gått upp igen och att det därför är svårt att ge någon prognos för helåret 2020.

  Kungsleden – står stabilt i coronakrisen
  Fastighetsbolaget Kungsleden har ställt om från att ha varit ett transaktionsintensivt bolag med högavkastande fastigheter och hög belåning, till att idag gå mot högre koncentration och kvalitet i beståndet. Beståndet består idag till största delen av kontor i Stockholmsregionen och bolaget har klarat coronakrisen skapligt. VDn Biljana Pehrsson tror att ”det blir ett hack i kurvan – sedan fortsätter det”. Är hon för optimistisk? Är det inte en strukturell förändring vi står inför på kontorsmarknaden?

  Bilia – slår prognoserna igen
  Bilia är en av Europas största bilkedjor med en ledande position inom service och försäljning av personbilar och transportbilar samt tilläggstjänster såsom finansiering och försäkring. Bilia omsätter ca 30 miljarder kronor och har sedan 2010 vuxit med i snitt 6,7 procent per år. Serviceaffären omfattar ett väl utvecklat sortiment av tjänster och servicekoncept som utvecklas kontinuerligt för att förenkla bilägandet för kunderna. I den senaste kvartalsrapporten kunde bolaget berätta om att det starka resultatet var främst hänförligt till serviceaffären samt god efterfrågan på begagnade bilar. Hur ser VDn Per Avander på utmaningarna framöver med en andra våg i pandemin och Volvo Cars intåg i återförsäljarnätet med köpet av Upplands Motor?

  Isofol Medical
  Isofol Medical är ett biotechbolag med inriktning mot onkologi. Bolaget utvecklar cancerläkemedlet Arfolitixorin. Arfolitixorin är en läkemedelskandidat som främst är avsett för behandling av kolorektalcancer (CRC), en av de vanligaste formerna av cancer. Isofol Medical AB grundades år 2008 baserat på ett forskarsamarbete mellan professor Bengt Gustavsson och Merck & Cie, världens ledande tillverkare av folatbaserade terapier. Carnegie har nyligen köpstämplat Isofol Medical på utsikterna för en läkemedelskandidat. Hör VD Ulf Jungnelius berätta om företaget.

  Arjo – en riktig kursraket
  Getinges avknoppning av det gamla problemområdet Patient & Post-Acute Care har blivit en verklig succé. Verksamheten delades ut till aktieägarna i slutet av 2017 under namnet Arjo. Bolaget tillhandahåller produkter och system för patienthantering, hygien, desinfektion och sjukhussängar. Jämfört med första handelsdagens stängningskurs står Arjo-aktien idag cirka 160 procent högre. Värderingen är rejält hög och aktiemarknaden räknar uppenbarligen med att Arjo bara befinner sig i början på sin resa mot stärkt tillväxt och förbättrad lönsamhet. Lyssna på vad VDn Joacim Lindoff har i tankarna för Arjos fortsatta framgång.

  Läkare utan gränser
  Läkare Utan Gränser är en oberoende medicinsk hjälporganisation som ger livräddande sjukvård till dem som behöver det mest – oavsett vem, oavsett var, oavsett varför. Organisationen har nästan 50 års erfarenhet av att rädda liv och skydda de mest sårbara i epidemier och andra kriser. Nu gör Läkare utan gränser allt för att bekämpa det nya coronaviruset. Lyssna på ett spännande samtal med Johan von Schreeb, professor i global katastrofmedicin, och en av grundarna till den svenska delen av Läkare utan gränser.

  Börskvällen hålls måndagen den 23 november på webben, vilket innebär att du tar del av den via din dator. Starttid är 18.00 och sluttid cirka 21.00. Instruktioner om hur du tar del av Börskvällen får du mailledes samma dag som Börskvällen hålls, men det behövs inga komplicerade program.

  Börskvällen är gratis, men din anmälan är bindande. Anmäl dig via formuläret uppe till höger. Antalet platser är begränsat. Vill du anmäla fler personer kan du göra det genom att klicka på länken "Lägg till gäst" i formuläret. Om du är anmäld och får förhinder, måste du avanmäla dig via länken till höger.

  Om du har frågor om Börskvällen kan du maila dem till abc@aktiespararna.se

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.