Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Bussresa med Aktiespararna i Kungsbacka. Resan är fullbokad. För eventuella reservplatser kontakta Jan Ericsson på telefon 0727214292

  Onsdagen den 24 april är det dags för vår årliga bussutflykt igen. I år går resan till plastföretaget Nolato. Lunch serveras på Margretetorp, vi besöker också Berte Qvarn och Mjellby Konstgård.
  Samling 7.30 vid COOP´s parkering, Kungsbacka.

  Vi startar bussresan 7.30 från COOP´s parkering i Kungsbacka.

  Nolato bjuder sedan på förmiddagsfika. Efter det får vi en företagspresentation av finansdirektör  Per-Olof Holmström. och en rundvandring i fabriken.Nolato grundades 1938 som Nordiska Latexfabriken i Torekov, med akronymen Nolato som varumärke, vilket sedan 1982 är bolagets namn. Genom organisk tillväxt och förvärv har dagens globala koncern vuxit fram, och har fortfarnde.huvudkontoret i Torekov. Nolato utvecklar och tillverkar produkter i polymera material som plast, silikon och TPE till kunder inom medicinteknik, läkemedel, konsumentelektronik, telekom, fordon och andra utvalda industriella sektorer.

  Efter besöket på Nolato åker  vi till  Margretetorp´s Gästgiveri för att avnjuta en god lunch.

  Resan forsätter sedan till Berte Museum, Där kan vi bekanta oss  med landsbygdens liv förr och begrunda utvecklingen fram till idag, Sedan 2004 ingår även Slöinge lanthandelsmuseums samlingar i Berte Museum, Vi kommer också att få  en presentation  av Berte-gruppen, som består av SIA-glass, Bete Qvarn och Berte Gård.. Företaget firar i år  450 års jubileum, och har varit i familjen Stenströms ägo under hela  denna period. Vi hoppas också kunna göra ett  kort stopp på SIA-glass, för att de som så önskar kan köpa sig en glass..

  Sista stoppet blir på Mjellby Konstgård där vi bjuds på kaffe och bulle. Därefter  får vi en kort guidning av de aktuella utställningarna: Halmstadsgruppens permaneta utställning, Vårsalongen med Hallanska kostnärer och en utställning med Birgit Ståhl-Nyberg.(målar i kubistisk stil).

  Anmälan sker i 2 steg.  Först  via länken och därefter Swisha 625 kr tll 0727214292. Glöm ej att notera ditt  namn och ditt telefonnummer. Platsen blir först registrerad när betalning skett. Övriga meddelanden om tex kostavvikelse kan lämnas på meddelanderutan vid anmälan. Om du får förhinder att deltaga behöver vi din avbokning senast 4 arbetsdagar före resdagen,  för att kunna återbetala bussavgiften. Du kan alltid kontakta Jan Ericsson på telefon 0727214292 om frågor som gäller resan, tex  om du ej har Swish.

  VÄL MÖTT

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.