Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Bussresa till Volvo Group AB Göteborg

Bussresa till Göteborg och företagsbesök på Volvo lastvagnars fabrik i Thule och Volvo muséet i Arendal. Du som är medlem i Alvesta avdelningen boka dig snarast. Först till kvarn o. s. v. Efter den 11 mars öppnar vi upp för övriga medlemmar.

wysiwyg_image

Christer Johansson, head of Investor Relations Volvo Group

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner, marin- och industrimotorer. Våra varumärken består av Volvo, Volvo Penta, Terex Trucks, Renault Trucks, Prevost, Nova buss, Mack och Arquus. Vi samarbetar i allianser och joint ventures med SDLG, Eicher och Dongfeng.

Utan den typ av produkter och tjänster som Volvokoncernen tillhandahåller skulle inte samhället fungera. På samma sätt som ett blodomlopp så är våra lastbilar, bussar, motorer , anläggningsmaskiner och finansiella tjänster betydelsefulla delar i många av de viktiga samhällsfunktioner som de flesta av oss är beroende av varje dag.

Volvo grundades 1927 och är i dag drivande i utvecklingen av framtidens hållbara transport- och infrastrukturlösningar. Koncernen har 104 000 medarbetare och kunder på fler än 190 marknader. 2021 uppgick omsättningen till cirka 432 miljarder kronor. Volvoaktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Agenda för Volvobesöket 16 maj

Kl.  07:00               Avresa från Alvesta kulturcentrum (Folkets hus). På vår väg till Göteborg stannar vi för busskaffe.

Kl. 10:30-11:30     Volvos huvudkontor. Business update med Christer Johansson, head of Investor Relations Volvo Group

Kl. 11:30-12:30      Lunch

Kl. 12:30                Omlokalisering till Tuve

Kl. 13:00-13:45      Tuve train, guidat fabriksbesök

Kl. 13:45                 Omlokalisering till Arendal 

Kl. 14:15-15:15       Volvo Museet en resa genom Volvos historia. Där vi som besökare kan beskåda Volvos historiska arv genom utställningar som visar allt från personbilar till bussar och lastbilar.

Kl. 15:30                   Hemresa med stopp för eftermiddagskaffe i Limmared. Vi räknar med att vara åter i Alvesta ca kl:19:30. 

I resans pris ingår följande. 

Bussresa, busskaffe, guidad fabriksvisning, lunch, entré till Volvo museet samt eftermiddagskaffe.

Varmt välkommen med på resan som vi hoppas och tror ska bli både trevlig och intressant.

Aktiespararna Alvesta sponsrar en del av resans pris och kommer därför erbjuda medlemmarna i Alvesta avdelningen att boka sig först. Mail kommer att gå ut till medlemmarna i Alvesta den 1 mars och till övriga medlemmar efter den 11 mars.

Anmälan kan förutom på hemsidan https://www.aktiespararna.se/lokalavdelningar/alvesta 

göras före 2022-05-13 per telefon till Roy Johnsson tel 0705-250061

roy.johnsson@telia.com

Glöm inte att lämna återbud om du får förhinder eller blir sjuk!  Anmälan är bindande och du kommer att få en faktura i efterhand om du uteblir och inte lämnat återbud senast den 15 maj.

Kontant eller swish betalning.