Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Bygg en förmögenhet! Utbildningsseminarium 3 mars med Marcus Fridell!

  Välkommen till vår seminarieutbildning med Marcus Fridell, författare till boken Bygg en förmögenhet – investera i investmentbolag!

  I pausen bjuds på macka, te kaffe. Nytt är att efter utbildningen så presenteras Kavaljer Fonder av Jan-Ove Sundgren.

  wysiwyg_image

  Marcus Fridell har bakgrund som aktiemäklare och aktieanalytiker på Nordea och är författare till boken Bygg en förmögenhet – investera i investmentbolag! Marcus kommer hålla ett utbildningsseminarium, vilket han med utgångspunk från sin bok, Bygg en förmögenhet – investera i investmentbolag, tar upp hur man bygger en förmögenhet genom aktiesparande. Att bygga en egen aktieportfölj från grunden med enskilda aktier kräver både engagemang och kunskap. Fondsparande är enklare men innebär i stället höga avgifter. Det finns dock en gyllene medelväg: investera i investmentbolag. Utbildningsseminariet skall ses som en fördjupning av boken och kommer innehålla tips och verktyg för att spara i investmentbolag. Seminarieutbildningen är den perfekta guiden för dig som söker ett förnuftigt aktiesparande i investmentbolag. Du kommer få lära dig om både fördelarna med investeringsformen och vilka fallgropar du bör undvika. Dessutom får du lära känna en rad investmentbolag, allt från familjen Wallenbergs Investor och investeringsgurun Warren Buffetts Berkshire Hathaway till några mer anonyma investmentbolag i miniformat. Kanske blir seminariet tillsammans med boken ditt verktyg till ett framgångsrikt aktiesparande och kanske till och med starskottet för din framtida förmögenhet? Under seminarieutbildningen kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till honom. Seminarieutbildningen passar både dig som är nybörjare, eller mindre aktiv på börsen och även du som är lite mer erfaren aktiesparare, men vill lära dig mer om investmentbolag som en bra sparform.

  Innehåll & upplägg-seminarieutbildning.

  - Varför investmentbolag? ”Den gyllene medelvägen”

  - Fördelar med sparformen: - Riskspridning - substansrabatt - ta rygg på proffs - slipp fondavgifter - Risker - Investmentbolag vs. fonder - en historisk jämförelse - Den långsiktiga skillnaden - ränta-på-ränta i investmentbolagen.

  - Översiktlig genomgång: De svenska investmentbolagen - Bygg din egen portfölj - faktorer att tänka på - verktyg att använda - Tre köpvärda investmentbolag - Kort om boken "Bygg en förmögenhet - investera i investmentbolag" - Aktuellt i investmentbolagen - aktuella rabatter, analyser m.m.

  - Utländska investmentbolag: En kort introduktion.

  - Frågestund m.m.

  Marcus Fridell

  Marcus Fridell är Civilekonom med en bakgrund som aktiemäklare och aktieanalytiker på Nordea och författare till boken Bygg en förmögenhet – investera i investmentbolag. Idag arbetar han med egna investeringar och som konsult, föreläsare och frilansskribent inom aktier och investeringar.

  Boken innehåller tips och verktyg för att investera i investmentbolag. 

  Marcus Fridell blogg https://rationalisten.com/om/

  https://rationalisten.com/boken/

  Info om boken där den även kan köpas https://www.adlibris.com/se/bok/bygg-en-formogenhet-investera-i-investme...

  Boken kommer även finnas till försäljning för 200 SEK under utbildningsseminariet där betalning kan ske via Swish eller kontant.

  OBS! Utbildningen är samma som tidigare hållits hos Aktiespararna Västerås och Stockholm Vasa lokalavdelningar så ni vet. Så utbildningen är till för er som inte gått någon av dessa tidigare.

  Kavaljer Fonder presenteras av Jan-Ove Sundgren.
  Kavaljer AB en fristående kapitalförvaltare baserad i Stockholm. Vi förvaltar diskretionära uppdrag samt två fonder; Kavaljer Quality Focus samt Kavaljer Investmentbolagsfond. Den senare har under senare tid erhållit stor uppmärksamhet, dels p.g.a. dess inriktning (finns väldigt få fonder med denna inriktning), dess utveckling (+36% 2019) samt för att den investerar såväl i svenska som i utländska investmentbolag. Förvaltningsarvodet för fonden ligger dessutom på låga 0,3%.

  Jan- Ove Sundgren kommer att berätta om vad man bör vara uppmärksam på när det gäller investmentbolag, vilka utländska bolag det finns samt, förstås, mera om vår fond.

  Länk till fonden som är tillgänglig bl.a. hos Avanza kommer här: Kavaljer Investmentbolagsfond

  Länk till vår hemsida kommer här: www.kavaljer.se

  Länk till information om fonden hos Placera.se

  tydligt och attraktivt alternativ i större portföljer.

  Tid och plats: Tisdagen den 3 mars 2020 kl 19:00-21:30 Sparbanken i Enköping samlingssal, VÄSTRA RINGGATAN. 18 Enköping. (Ingång Folktandvården huset)

  Anmälan sker i första hand via formuläret till höger senast söndag 1 mars  kl 23:59 . I andra hand via mail frejohan.fj@gmail.com och i tredje hand till Lennart Eriksson tel. 0171-358 99

  Pris 0 kr för medlemmar och familjemedlemmar. Uppge medlemsnr i anmälan och ta med medlemskort eller annat bevis på att ni är medlemmar.

  Pris 300 kr för icke medlemmar som betalas på plats kontant eller Swish. 0 kr för den som minst tecknar årsmedlemskap BAS 12 månader för 595 kr eller PREMIUM 12 månader för 1190 kr före träffen. Tecknas här: https://www.aktiespararna.se/bli-medlem

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.