Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Dometic Group och KABE

  Dometic Group presenteas av Erica Ståhl, Control & IR

  För oss på Dometic handlar allting om att utveckla och tillverka produkter som gör det enkelt att skapa upplevelser för människor utanför hemmet, oavsett om man befinner sig i en husvagn, husbil, båt, lastbil eller är redo att bege sig på utflykter och andra äventyr. 

  Vi är global marknadsledare med fokus på kylning och uppvärmning, och genom vårt utbud förser vi marknaden med produkter som luftkonditioneringssystem, spisar, varmvattenberedare, ugnar och portabla kylboxar för en rad användningsområden.

  Vi tillverkar merparten av våra produkter i egna fabriksanläggningar i Asien, Europa och USA. Vi är genom vårt globala distributions- och supportnätverk för eftermarknadstjänster och service alltid nära våra kunder oavsett vart i världen de befinner sig. Produkterna vi tillverkar säljs i mer än 100 länder.

   

  KABE, Maria Oksanen, Ekonomidirektör

   

  Tillverkning och försäljning av husvagnar och husbilar.

  På KABE i småländska Tenhult började vi med tillverkning av husvagnar i början av 60-talet. Vi har under närmare 50 år lärt oss vad som fungerar i ett klimat som vårt och löpande ägnat oss åt att förbättra och förfina våra vagnar.

  Visioner, idérikedom och en förmåga att omsätta goda idéer i praktiken är vad som präglat KABEs utveckling. Våra ambitioner för ett bekvämare och trivsammare campingliv har resulterat i ett antal unika lösningar – inte minst när det gäller viktiga funktioner som värme och ventilation. Vi överdriver inte när vi påstår att KABE under ett halvsekel gått i spetsen för utvecklingen av husvagnar och det är i den andan vi jobbar vidare.

  Vårt unika golvvärmesystem och våra egenutvecklade plastreglar med ingjutna luftkanaler är ett par av våra patentsökta uppfinningar. Vårt optimerade ventilationssystem VarioVent är en patenterad lösning som du inte hittar i någon annan husvagn.

  Våra husbilar, KABE Travel Master, bygger på gedigna kunskaper och erfarenheter. De är också resultatet av egna och kunders önskemål och – inte minst – av vårt eget kvalitetstänkande. Med hjälp av skickliga hantverkare och duktiga tekniker kan vi bygga upp till fyrahundra husbilar om året i vår 12 000 kvadratmeter stora fabrik, som fortfarande ligger i Småland.

  Kvalitet och säkerhet, form och funktion genomsyrar hela vår tillverkning och frågan är om inte de tuffaste kvalitetskontrollerna genomförs av oss själva. Vårt kvalitetstänkande går igen i alla detaljer – isolering, ventilation, värmesystem, fönster, möbelkonstruktion.

  Och med all standardutrustning som också ingår i priset, får du mycket mer för pengarna! Samtliga av våra husvagnar och husbilar är svensktillverkade.

   

   

  Plats: Högåsens Äldreboende, Samlingssalen.

  Ingång och parkering på baksidan. Se karta här.

   

  Anmälan kan förutom på hemsidan göras före 2017-05-07 per telefon till 

  Britta Carlsson  0733-605811

  britta.ramback@gmail.com

  Lättare förtäring.

  OBS! Lokal Högåsens äldreboende, Samlingssalen under huskropp C. Ingång och parkering på baksidan. 

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.