Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Fondkväll med Spiltan Fonder och Kvartil Fonder

  Spiltan fonder berättar om hur de tänker, hur deras fonder ser ut och fungerar samt vilka bolag de gillar samt kort om aktuell syn på världsläget.
  Kvartil fonder presenterar sin globalfond, vad som gör den unik och lämplig som komplement till aktier.

  wysiwyg_image

  Datum: 8 okt 2019 i Kulturhuset Bollnäs 

  Vi börjar kl 18:30 och slutar ca 21:00 med lite kaffe/the och smörgås mellan presentationerna.  

   

  Spiltan Fonder

  Spiltan Fonder startades år 2002 med 10 kunder som tillsammans placerade 10 miljoner kronor i två aktiefonder med inriktning på svenska aktier. Drivkraften bakom att starta ett nytt fondbolag var viljan att ge Sveriges fondsparare ett bättre alternativ. Idag förvaltar Spiltan 62 miljarder i sammanlagt åtta stycken fonder med inriktning på räntor och svenska och utländska aktier.  

  Genom åren har Spiltan Fonder fått flera utmärkelser för sin fondförvaltning. Niklas Larsson som är marknadsansvarig presenterar Spiltan.

  wysiwyg_image

  Kvartil Fonder

  Kvartil startade sin första fond hösten 2018, en global blandfond. Kvartil erbjuder det bästa av passiv och aktiv förvaltning. De startade med idén att förvalta på ett nytt sätt dvs att ta det bästa från data och teknik och para den med mänsklig erfarenhet. Teamet bakom har en bakgrund från Brummer & Partners, tillsammans med Jan Häggström, mångårig chefsekonom från Handelsbanken och Peter Norman, tidigare bl. a finansmarknadsminister och VD på Sjunde AP-fonden.

  Kvartils idé är att använda digitaliseringen och på så sätt minska distributionskostnaderna.  Avgiften i globalfonden är 0.3% vilket i sammanhanget är väldigt lågt. Låga avgifter är positivt för avkastningen på lång sikt. Presentationen görs av Torbjörn Olofsson, grundare och Vd på Kvartil.

   

  Välkomna

  Lokalavdelningen Bollnäs/Edsbyn/Söderhamn

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.