Bli medlem
Bli medlem

Du är här

FONDKVÄLL MED SPILTAN FONDER / SPILTAN SMÅLANDSFOND

  FONDKVÄLL MED SPILTAN FONDER OCH SPILTAN SMÅLANDSFOND I SYNNERHET
  SPILTAN AKTIEFOND SMÅLAND är den enda fond som huvudsakligen bara investerar i småländska börsbolag.
  Marknadchef Niklas Larsson presenterar Spiltan Fonder och Aktiefond Småland
  Kaffepaus

  SPILTAN FONDER

  Passivt förvaltade fonder

  Aktiefond InvestmentbolagKöp

  Globalfond InvestmentbolagKöp

  Prisvärda räntefonder

  RäntefonderKöp

  Räntefond SverigeHögräntefond

  Övergripande investeringsfilosofi:

  Enkelt är effektivt

  Aktiv förvaltning - på riktigt

  Fokus på bolag och inte på aktiekurser

  Risk och avkastning hänger alltid ihop

  Pris är vad du betalar, värde är vad du får

  Över tiden är det värdet som bestämmer priset

  Enkelt är effektivt!

  Vi tror på enkelhet i fondförvaltning. Istället för att krångla till saker i onödan fokuserar vi på att köpa bra bolag vi gillar. Det behöver inte vara svårare än så. Kvitton på att det fungerar är att vi över åren erhållit ett flertal priser för vår förvaltning bl a som Årets Stjärnförvaltare, Årets Sverigefond, Läsarnas Favorit, Bästa Lågriskfond och Årets Fondbolag. Genom att fokusera på att investera i bolag som vi anser är mer värda än vad som syns i aktiekursen har vi genom åren skapat bra avkastning i våra fonder.

  En trygg plats för tillväxt

  Spiltan Fonder startades år 2002 med 10 kunder som tillsammans placerade 10 miljoner kronor i två  fonder. Drivkraften till att starta ett nytt fondbolag var viljan att ”ge Sveriges fondsparare ett bättre alternativ”. Stolta kan vi nu konstatera att det är fler och fler som vill spara i riktigt bra fonder med inriktning på Sverige (och sedan 2016 även globalt) både vad gäller aktie- och räntemarknaden. Det tillsammans med våra under åren uppnådda förvaltningsresultat och erhållna utmärkelser bidrar säkert till att vi fortsätter att växa.

  Extra stolta är vi över att vi år 2012 blev utsedda till Årets Fondbolag 2011 av Privata Affärer. Motiveringen löd:

  ”Detta fondbolag står på spararnas sida med spännande utbud, enkelhet och sunt förnuft”.

  Aktiv förvaltning - på riktigt

  Idag erbjuder vi fyra aktivt förvaltade Sverigefonder - Spiltan Aktiefond Stabil, Spiltan Aktiefond Sverige, Spiltan Aktiefond Dalarna och Spiltan Aktiefond Småland. Dessutom har vi två smarta och passivt förvaltade aktiefonder, Spiltan Aktiefond Investmentbolag och Spiltan Globalfond Investmentbolag, och två räntefonder - prisbelönta korträntefonden Spiltan Räntefond Sverige och företagsobligationsfonden Spiltan Högräntefond.

  Fokus på bolag - inte på aktiekurser

  Gemensamt för fonderna är en investeringsfilosofi som baseras på fundamental analys och vikten av att verkligen förstå sig på de bolag som vi investerar i. Det är viktigt att komma ihåg att aktier utgör en del av ett bolag. Vi erbjuder aktivt förvaltade fonder som bortser från olika aktiers indexvikt. Istället investerar vi enligt vår egen övertygelse. Vi investerar huvudsakligen i företag som går med vinst, kan uppvisa bra kassaflöden och har förmåga att lämna utdelning. Bolag med dessa egenskaper är allt som oftast även bra aktie-investeringar - både i dåliga och bra tider.

  Vår investeringsfilosofi har varit densamma sedan starten 2002 och kvitto på att den verkligen fungerar är framförallt uppnådda goda förvaltningsresultat.

  Risk och avkastning hänger alltid ihop

  Ett grundläggande samband som alltid har gällt och kommer att gälla är att för att få avkastning måste du ta en viss risk. Ju större risk du tar ju större chans till hög avkastning. Men baksidan av myntet är att du även kan tappa värde, dvs få negativ avkastning. Det finns inga ”gratis” pengar och ”om det verkar för bra för att vara sant” är det oftast det. Är det hög avkastning som utlovas är det per definition hög risk som måste tas. För oss på Spiltan Fonder är risk detsamma som att välja fel bolag, inte att gå sämre än ett index.

  Sunt förnuft fungerar

  När vi på Spiltan Fonder säger att ”enkelt är effektivt” menar vi att vi inte försöker krångla till det i onödan. Tillsammans har vi på fondbolaget uppemot 100 års erfarenhet av finansmarknaderna och många års högskolestudier inom ämnen som portföljförvaltning och finansiell teori. Ju mer vi har lärt oss desto mer skeptiska har vi blivit till finansiella teorier. Istället har sunt förnuft blivit vår ledstjärna.

  Självklart sparar vi i våra egna fonder. Vi har valt väg. Gör det du också! Välj Spiltan Fonder för ditt fondsparande.

  Spiltan Aktiefond Småland är en aktivt förvaltad fond med fokus på placeringar i Smålandsregionen.

  Kvartalsrapporter

   

  Placeringar görs oberoende av storlek på företag och bransch. Stor tonvikt läggs på analysen och bedömningen av det enskilda företagets affärsidé, företagsledning och långsiktiga framtidsutsikter. Fonden kan även investera i onoterade aktier där bolagen har sitt säte i Småland.

  Om Spiltan Aktiefond Småland

  • Spiltan Aktiefond Småland är en aktivt förvaltad, långsiktig fond med fokus på Småland.
  • Målet är att ha ca 60 % i bolag med anknytning till Småland. Spiltans förvaltare samarbetar med ett lokalt nätverk, i form av Investment AB Chiffonjén, för att hitta de bästa bolagen.
  • Spiltan Aktiefond Småland grundades i juni 2008 i ett samarbete mellan Spiltan Fonder och Investment AB Chiffonjén.
  • Småländska företag som fonden investerar i: Ages Industri, Bergs Timber, Bufab, Electra, Fagerhult, Fortnox, Garo, Hexpol, Husqvarna, Itab Shop, JLT, Kabe, Lammhult Design Group, New Wave Group, Nibe, OEM, Profilgruppen, Rejlers, Sensys Traffic, Thule, Troax, Inwido  och XANO Industrier
  • Målsättningen är att slå Stockholmsbörsen inklusive utdelningar (SIXPRX) .

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.