Bli medlem
Bli medlem

Du är här

FONDKVÄLL MED SPILTAN FONDER / SPILTAN SMÅLANDSFOND

  FONDKVÄLL MED SPILTAN FONDER / SPILTAN SMÅLANDSFOND

  wysiwyg_image

  Spiltan Fonder - en plats för tillväxt!

  Spiltan Fonder startades år 2002 med 10 kunder som tillsammans placerade 10 miljoner kronor i två fonder. Drivkraften bakom att starta ett nytt fondbolag var viljan att ge Sveriges fondsparare ett bättre alternativ. Stolta kan vi nu konstatera att det är fler och fler som vill spara i bra fonder med inriktning på Sverige, och sedan 2016 även globalt, både vad gäller aktie- och räntemarknaden. Det tillsammans med våra under åren uppnådda förvaltningsresultat och erhållna utmärkelser gör att vi fortsätter växa.

  Extra stolta är vi över att bli utsedda till Årets Fondbolag 2017 av Privata Affärer. Motiveringen löd:

  ”De gör allt på sitt eget sätt - och de gör det bra”.

  Spiltan Fonder AB, org nr 556614-2906, ägs sedan 2015 till 84 % av Investment AB Spiltan. Resterande ägs av anställda och ledningen i fondbolaget. Investment AB Spiltan är ett investmentbolag med fokus på onoterade bolag och bolag inom finansiella tjänster.

   

  Enkelt är effektivt!

  Vi tror på enkelhet i fondförvaltning. Istället för att krångla till saker i onödan fokuserar vi på att köpa bra bolag vi gillar. Det behöver inte vara svårare än så. Vi har genom åren fått ett flertal priser för vår förvaltning, bland annat som Årets Stjärnförvaltare, Årets Sverigefond, Läsarnas Favorit, Bästa Lågriskfond och Årets Fondbolag. Genom att fokusera på att investera i bolag som vi anser är mer värda än vad aktiekursen antyder har vi genom åren skapat bra avkastning i våra fonder.

   

  Fokus på bolag - inte på aktiekurser

  Gemensamt för fonderna är en investeringsfilosofi som baseras på fundamental analys och vikten av att verkligen förstå de bolag vi investerar i. Viktigt att komma ihåg är att aktier utgör en del av ett bolag och aktiekursen kommer att svänga betydligt mer än bolagets verkliga värde. Vi erbjuder aktivt förvaltade fonder som bortser från olika aktiers indexvikt. Vi investerar enligt vår egen övertygelse. Huvudsakligen i företag som går med vinst, kan uppvisa bra kassaflöden och har förmåga att lämna utdelning. Bolag med dessa egenskaper är allt som oftast även bra aktie-investeringar - både i dåliga och bra tider.

  Vår investeringsfilosofi har varit densamma sedan starten 2002 och goda förvaltningsresultat ser vi som ett kvitto på att den verkligen fungerar.

  Sunt förnuft fungerar

  Tillsammans har vi på fondbolaget uppemot 100 års erfarenhet av finansmarknaderna och många års högskolestudier inom ämnen som portföljförvaltning och finansiell teori. Ju mer vi har lärt oss desto mer skeptiska har vi blivit till finansiella teorier. Istället har sunt förnuft blivit vår ledstjärna.

  wysiwyg_image

  Spiltan Aktiefond Småland är en aktivt förvaltad fond med fokus på placeringar i Smålandsregionen.

  Placeringar görs oberoende av storlek på företag och bransch. Stor tonvikt läggs på analysen och bedömningen av det enskilda företagets affärsidé, företagsledning och långsiktiga framtidsutsikter. Fonden kan även investera i onoterade aktier där bolagen har sitt säte i Småland.

  Om Spiltan Aktiefond Småland

  Spiltan Aktiefond Småland är en aktivt förvaltad, långsiktig fond med fokus på Småland.

  Målet är att ha ca 60 % i bolag med anknytning till Småland. Spiltans förvaltare samarbetar med ett lokalt nätverk, i form av Investment AB Chiffonjén, för att hitta de bästa bolagen.

  Spiltan Aktiefond Småland grundades i juni 2008 i ett samarbete mellan Spiltan Fonder och Investment AB Chiffonjén.

  Småländska företag som fonden investerar i: Ages Industri, Bergs Timber, Bufab, Electra, Fagerhult, Fortnox, Garo, Hexpol, Husqvarna, Itab Shop, JLT, Kabe, Lammhult Design Group, New Wave Group, Nibe, OEM, Profilgruppen, Sensys Traffic, Thule, Troax, Inwido  och XANO Industrier

  Målsättningen är att slå Stockholmsbörsen inklusive utdelningar (SIXPRX) .

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.