Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Företagsbesök av Beijer Alma

I kväll välkomnar vi Beijer Alma som är ett svenskt, börsnoterat företag som äger och utvecklar internationella industriföretag, främst inom komponenttillverkning och handel.

VD och Koncernchef Henrik Perbeck presenterar Beijer Alma som har drygt 2 500 medarbetare i 18 länder, varav cirka 725 i Sverige. Huvudkontoret ligger i Uppsala.

Koncernen har tre helägda dotterbolag. Lesjöfors AB som tillverkar fjädrar och banddetaljer, Habia Cable AB som är specialiserat på kabeltillverkning och Beijer Tech AB som arbetar med industrihandel, t.ex. förnödenheter, insatsvaror och maskinutrustning.
Cirka 75 procent av försäljningen ligger utanför Sverige. Lesjöfors och Habia är de mest internationella verksamheterna med en försäljning på sammanlagt 60 marknader. De viktigaste länderna och regionerna är Norden, Storbritannien, Tyskland, Kina, Frankrike, Sydkorea och USA. Industrihandeln i Beijer Tech inriktas på företag i Norden.
Beijer Almas bolag arbetar nästan uteslutande med industriföretag, t.ex. verkstads- och fordonsindustrin, telekom- och energisektorn samt på försvarsmarknaden. Lesjöfors och Habia är inriktade på utvalda segment eller nischer på fjäder- och kabelmarknaden.

Missa inte chansen att få lyssna till Henriks presentation av Beijer Alma. Ett industriföretag som de senaste tio åren till aktieägarna levererat en totalavkastning på i snitt 20 procent per år. Alla tre dotterbolagen bidrog till koncernens resultatförbättring. Industrisektorn har på senare tid bitvis haft det kämpigt, hur ser framtiden ut? Är Beijer Alma ett bolag att ta in i din portfölj?

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.