Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Företagsbesök hos Nasdaq

  Nordiska och svenska Nasdaqbörsen har fått en ny VD Lauri Rosendahl, som kommer att berätta om den spännande utvecklingen för Stockholmsbörsen.

  Nasdaq Stockholm är idag Europas femte största börs och den snabbast växande. Hur fungerar den nordiska börsen och den baltiska börsen? Vad händer framöver och hur kommer det att påverka den svenska börsen och oss som aktiesparare?

  wysiwyg_image

  Lauri Rosendahl har arbetat inom Nasdaq sedan 2009 som Senior Vice President och har tidigare varit VD för Nasdaq Helsingfors. Han har 25 års erfarenhet av finansmarknaden och har haft ledande befattningar inom värdepappershandel, aktieanalys och investment banking bland annat på Deutsche Bank, ABN Amro/Alfred Berg, Carnegie och Kaupthing.

  Den 25 maj 2007 gick NASDAQ samman med svensk-finska börsoperatören OMX som kontrollerade 7 nordiska och baltiska börser. Affären hamnade på USD 3,7 miljarder och det nya företaget som bildades döptes om till Nasdaq OMX Group. Sedan oktober 2014 heter koncernen åter enbart Nasdaq.[1]Nasdaq, Inc. är ett amerikanskt börsnoterat bolag, tidigare kallat Nasdaq OMX Group, som äger och driver Nasdaq och sju europeiska börser i nordiska och baltiska regionerna. Huvudkontoret ligger i New York, och Nasdaq gruppens VD är Robert Greifeld

  Alla är hjärtligt välkomna men vi i ledningsgruppen för Aktiespararna Stockholm Norrort ser gärna att det kommer många kvinnor till detta spännande event. Vi har ambitionen att fler kvinnor inom Stockholm Norrort blir engagerade medlemmar och att fler deltar på våra aktieträffar. Vi har också planer på att starta utbildningar inom aktiekunskap. Passa på att få en inblick i hur börsen fungerar och vad som händer bakom en transaktion.

   

  Anmäl er gärna senast den 26 november via formuläret nedan.

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.