Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Företagsträff med Blackwing och Kraftringen

  Nytt flygföretag har etablerat sig i Eslöv

  BLACKWINGS vision är att skapa framtidens sportflygplan, gärna framdrivet med el. Det är ett effektivt transportmedel som skall kunna användas i nästan alla väderförhållanden.

  Vi planerar inte bara att erbjuda flygplanet i Europa utan i hela världen. Den avklarade certifieringen, för 600 kg ultralätta flygplan i Europa, är strukturellt identisk med certifierings krav i övriga världen.

  BLACKWING 600, med det patenterade infällbara landningsstället, är plattformen som vi kommer att jobba vidare med. Kanske blir nästa generation fyrsitsigt. I dag bygger vi flygplan nummer 12 och vi bedömer att flygplan nummer 10 kommer att gå med vinst.

  I år har fyra flygplan levererats och nästa år planeras ytterligare 10 flygplan att levereras och att vi tar 15 nya order. Leveranstiden idag är 8 månader och vi har sålt 20 flygplan varav 10 kunder har betalt 35-100% av köpeskillingen.

  Flygplanet tillverkas med en extra stark kolfiber från Borås, med varumärket Textreme. Produktionsmetoden används inom F1, SAAB, AIRBUS etc. Denna tillverkningsmetod möjliggör mycket hög kvalitet och snäva toleranser, och lämpar sig därför för höga volymer, till skillnad från många konkurrenter som använder manuell handlaminering.

  BLACKWINGS nyemission pågår till slutet på månaden. Priset är 5.000 kr/aktie vilket ger en värdering strax över 50 miljoner. Bolaget behöver stärka likviditeten för att tillverka ytterligare fixturer och verktyg för att sänka tillverkningskostnaden.  Vi har drygt 70 st aktieägare. Minsta post för teckning är 10 aktier för 50.000 kr. Vi beräknar att komma upp i en försäljning på 50 plan/år om tre år med ett försäljningspris på två miljoner eller mer, och en tillverkningskostnad på en miljon.

  Teckning sker genom insättning av likvid på vårt emissionskonto  SEB 5624 10 89714 eller bg 841-3577 och ange hur många aktier du önskar teckna.

  Företaget presenteras av VD Niklas Anderberg

   

  Kraftringen, den ledande energileverantören i Mellanskåne, presenterar hur man lönsamt investerar i solceller.

  Presenteras av Anders Ekne

   

   

  Vi bjuder på förtäring

   

  Utlottning

  Tala om vad ni tycker

  Tala om vad ni tycker

  Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.