Bli medlem
Bli medlem

Du är här

Från Strategi, via screening och ranking, till aktier i en portfölj. Hitta bra bolag!

  Hur hittar jag bra företag att testas och ingå i en aktieportfölj. Hur gör jag urvalet? Vilka verktyg och hjälpmedel kan användas? Vi startar denna utbildning med del 1 för att sedan i höst göra en uppföljning med erfarenheter och diskussion, del 2.

  Utbildningsmål

  Utifrån en strategi screena fram och ranka bolag och dess aktie för att ingå och testas i en portfölj. Detta ger en trygghet i att investera i en egen depå. Metodiken stödjs av tre verktyg, Börsdata, Hitta Kursvinnare och Excel. Du hittar programmet för dagen här

  Efter denna första samling testar deltagarna på egen hand metodiken och verktygen.

  Utbildningen avslutas med en andra samling där vi, som repetition, översiktligt går igenom metoden och användning av verktygen. Deltagare har då möjlighet att berätta om sina erfarenheter. Det kan vara vad som varit svårt, vilka problem man stött på och förslag på lösning för att komma runt ett problem.

  Tillvägagångssätt

  Via PC-projektor visas hur screening går till i Börsdata och utmatning till Excel där bolagen rankas. De bolags aktier som skall ingå i portföljen markeras.

  I Hitta Kursvinnare visas hur en portfölj skapas, startkapital läggs in och aktier köps. Listan över aktierna i portföljen kan sedan vara underlag för fortsatt analys i detta verktyg.

  Förutsättningar för deltagare

  Varje deltagare har dator med sig med Microsoft Excel och Hitta Kursvinnare. Det kommer att vara möjligt att logga in på Börsdata. För de som inte har Hitta Kursvinnare så finns möjligheten att ladda ner en gratisversion. Denna bör vara installerad i förväg.

  Betalning av kursavgift

  Såväl medlemmar som icke medlemmar är välkomna. Medlemspriset är 300 kr och övriga betalar 500 kr. Betalning sker till plussgiro 574305-9, skriv namn+348. Du är anmäld när både anmälning och betalning är gjord. Viktigt att din betalning följer anmälan då antalet deltagare är begränsat. Om du får förhinder meddela detta snarast så återbetalning kan ske. Enkel förtäring under lunch kl.12.00-13.00 ingår. Ange i meddelandefältet om du behöver specialkost.

  Begränsat antal deltagare: 20 personer.

   

  Välkomna!